Pavel Bárta
31. prosince 2017 • 09:42

Úhlavní nepřítel Čechů na MS? Disciplína. Se Švýcary chtějí vyhrát

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUFFALA | Někdo tvrdí, že Bělorusko podcenili, někdo to popírá. Ale v hlavách to prostě měli. Čeští junioři potvrdili výhrou 6:5 roli favorita, díky které si zajistili postup do čtvrtfinále šampionátu dvacetiletých v Buffalu. Ale vedli si dost lehkovážně a na vítězství se nakonec docela nadřeli.



„V první třetině jsme byli moc v klidu, pak bylo nutné honem zapnout. Chtělo to rychlý gól, což se povedlo. Záhy hned padl další. A už jsme byli zpátky ve hře,“ vracel se střelec dvou českých branek Radovan Pavlík.

Než puk dopravil poprvé do běloruské branky, prohrávali Češi už 0:2. „Alby Reichel vystřelil, Ostap Safin dorážel a trefil břevno. Já to pak měl na dlouhou hokejku, naštěstí to tam padlo,“ popisoval.

„Nezačali jsme dobře, měli dvě vyloučení, oni jednoho využili. Nechci tvrdit, že jsme je podcenili, ale tak se to sešlo, od druhé třetiny jsme hráli líp a se štěstím, ale zaslouženě vyhráli. Pořád jsme věřili, že se to dá otočit. Naše lajna hned po jejich druhém gólu snížila, tím se zápas trochu nastartoval,“ hodnotil Kristian Reichel, díky jehož přímočarosti se první český gól vůbec zrodil. Ten zahájil obrat v zápase.

Úhlavním nepřítelem českého týmu v zápase byla disciplína. Ustáli pětiminutové oslabení po vyloučení Kurovského do konce zápasu, ale při třech jiných přesilovkách Bělorusů inkasovali. Pavlík dostal osobní trest. „Když to řeknu naplno, byla to kravina. Vyhozený puk na hybridní zakázané uvolnění, já to dojížděl a bohužel položil hokejku tak, že to šlo až do brány. Moje chyba, všem klukům se omlouvám,“ vzkazoval.

Během druhé třetiny nasypali Češi celkem pět gólů. Otočili skóre, ale on vítězství se museli prát až do konce. „Pět gólů nám dodalo sebevědomí, ale zase nás ukolébalo do takové té pohody, že jsme si začali myslet, že to budeme dávat do prázdné brány. Bělorusko začalo kousat a bylo nepříjemné. Ovšem takový zápas nám může pomoct. Snad jsme si to už vybrali, posledních pět minut muselo být vidět, že to chceme uhrát jakýmkoli způsobem, už jsme se nehrnuli do ofenzivy, ale pohlídali si to a k ničemu je nepustili,“ dodal Reichel.

Dnes v 18 hodin SEČ sehraje česká dvacítka poslední zápas skupiny proti Švýcarsku. Postup má jistý, půjde o to, z jakého místa půjde do play off. Švédy přitom už z vedoucí pozice nesetřese. „Nechceme spekulovat, nýbrž vyhrát za tři body. Co na nás vyjde, to na nás vyjde. Chceme vyhrát. Každopádně,“ zdůraznil Kristian Reichel.

Kapitán českého týmu Marek Zachar vstřelil proti Bělorusku první gól na turnaji
Kapitán českého týmu Marek Zachar vstřelil proti Bělorusku první gól na turnaji

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud