5. ledna 2018 • 19:40

Češi ve finále MS! Boj o zlato budou řídit dva čeští rozhodčí

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým hokejistům do 20 let postup do finále MS v Buffalu nevyšel, ale v nočním boji o zlato mezi Kanadou a Švédskem (2:00, ONLINE ZDE) bude mít český hokej své zástupce! IIHF totiž v pátek delegovala jako hlavního sudího Robina Šíra, kterému bude na čarách asistovat Jiří Ondráček. „Pro oba je to velká pochvala i příslib pro další kariéru,“ těší předsedu komise rozhodčích ČSLH Vladimíra Šindlera.

 



Čeští sudí tak budou rozhodovat nejdůležitější utkání MS do 20 let v Buffalu. „Komise rozhodčích tak ocenila jak jejich dlouhodobou výkonnost, tak kvalitu, kterou předvádějí na probíhajícím mistrovství světa," oceňuje Šindler.

Pro Ondráčka se navíc jedná o další významnou metu na šampionátu. Jako jediný Čech totiž řídil venkovní šlágr základní skupiny mezi Kanadou a USA, na který v těžkých podmínkách zavítalo přes 45 tisíc diváků a Američané po pěkném obratu zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech.

„Bylo to neuvěřitelné. Vůbec ten zápas pod širým nebem, kdy začínáte za denního světla, je tam 45 tisíc lidí, končíte za tmy, třeba půl hodiny se hraje za umělého osvětlení. To jsem nikdy nezažil a ta show, kterou Američani kolem toho dokážou udělat, to bylo něco neskutečného,“ přiznal v exkluzivním rozhovoru pro Sport Ondráček.

I on sní o tom, že napodobí krajana Libora Suchánka a v nejbližších měsících dostane šanci v zámoří, nejlépe v NHL! A právě finále mu k tomu může pomoci.

Góly

Domácí: 33:07. Söderlund

Hosté: 21:49. Dubé, 58:20. Steenbergen, 58:46. Formenton

Sestavy

Domácí: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, A. Nylander (A), Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, J. Boqvist – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.

Hosté: Hart (C. Point) – Timmins, Mete, Fabbro (A), Clague (A), Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – M. McLeod.

Rozhodčí

Mikko Kaukokari (FIN), Robin Šír (CZE) – Peter Šefčík (SVK), Jiří Ondráček (CZE)

Stadion

Key Bank Center, Buffalo

Návštěva

17544 diváků

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud