28. prosince 2020 • 06:19

Slováci na MS U20 potrápili Kanadu. Finové mají druhou výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté domácí Kanady uspěli i ve druhém utkání na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu a po sobotní kanonádě s Německem (16:2) zdolali Slovensko 3:1. Vítězným gólem a asistencí zařídil úspěch favorita útočník Philip Tomasino. Slováci po výhře nad Švýcarskem 1:0 utrpěli proti obhájcům titulu po boji až do konce první ztrátu na turnaji.



Kanada nastoupila bez obránce Bradena Schneidera, který byl potrestán disciplinární komisí Mezinárodní hokejové federace (IIHF) zákazem startu v jednom utkání za zákrok do oblasti hlavy a krku na německého útočníka Jana-Lucu Schumachera. Pro zranění v horní části těla nemohl kouč André Tourigny počítat ani s útočníkem Dylanem Hollowayem.

Do branky Slovenska se místo Šimona Latkóczyho, jenž v úvodním utkání vychytal čisté konto, postavil Samuel Hlavaj. Kouč Róbert Petrovický do obrany zařadil také poprvé na turnaji svého osmnáctiletého syna Rayena, vnuka bývalého trenéra Česka i Slovenska Vladimíra Vůjtka staršího.

Závěr utkání přinesl i šarvátku, ve které byl aktivní teprve šestnáctiletý Juraj Slafkovský
Závěr utkání přinesl i šarvátku, ve které byl aktivní teprve šestnáctiletý Juraj Slafkovský

Favorizovanou Kanadu dostal do vedení v páté minutě z dorážky do odryté branky Jordan Spence. Po šancích na obou stranách zůstával stav dlouho nezměněný a Hlavaj ve 45. minutě kryl i parádní zakončení Connora McMichaela s trikem s hokejkou mezi nohama.

V čase 56:25 už zvýšil na 2:0 z protiútoku Tomasino, který se protáhl před slovenského gólmana kolem obránce Samuela Kňažka. Opětovnou naději dal Slovákům 84 sekund před koncem v přesilové hře podpořené power play v šesti proti čtyřem střelou z levého kruhu Martin Chromiak. Půl minuty před koncem ale do prázdné branky pojistil výhru Kanady Jack Quinn.

Finové mají druhou výhru, přehráli Švýcary

Hokejisté Finska zdolali ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu Švýcarsko 4:1 a mají po dvou zápasech ve skupině A plný počet bodů. Švýcaři naopak na první zisk čekají.

Finové, kteří na úvod v pátek vyhráli nad Německem 5:3, vstoupili do utkání hůř. Ve čtvrté minutě totiž v přesilové hře získal Švýcarsku vedení Attilio Biasca. Za 36 sekund vyrovnal Anton Lundell, který po akci Kaspera Simontaivala zblízka zamířil do odkryté branky.

Ve 25. minutě otočil stav v početní výhodě Juuso Pärssinen. Ve třetí třetině Finové pojistili výhru v dalších dvou přesilovkách. V 51. minutě usměrnil do branky přihrávku Brada Lamberta Aku Räty a v čase 56:49 dovršil výsledek Kasper Simontaival. Švýcaři po páteční porážce se Slovenskem 0:1 opět vyšli naprázdno.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu:

Skupina A:

Kanada - Slovensko 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Spence (Tomasino, Mercer), 57. Tomasino (Cozens), 60. Quinn - 59. Chromiak (Faith, Nemec). Rozhodčí: Langin, Stewart - Deschamps, Mannella (všichni Kan.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Bez diváků.

Finsko - Švýcarsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Lundell (Simontaival), 25. Pärssinen (Niemelä, Lambert), 51. Aku Räty (Lambert, Niemelä), 57. Simontaival (Hirvonen, Lundell) - 4. Biasca (Fust, Allenspach). Rozhodčí: Garon, Maille - Harris, O'Quinn (všichni Kan.). Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Bez diváků.

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 4 0 0 0 33:4 12
2. Finsko 4 3 0 0 1 16:8 9
3. Německo 4 1 1 0 2 14:28 5
4. Slovensko 4 1 0 1 2 5:13 4
5. Švýcarsko 4 0 0 0 4 5:20 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud