2. ledna 2024 • 18:08

Senzační postup juniorů? Jiříček slavil na tréninku Jackets, gratuloval i Jágr

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastický úspěch! Česká dvacítka slaví na juniorském šampionátu postup do semifinále před obhájce zlata Kanadu. Mladíci vyhráli ve čtvrtfinále 3:2, když rozhodující gól zařídil Jakub Štancl pouhých 11 sekund před koncem třetí třetiny. Senzační výsledek se hned odrazil v hokejovém světě, třeba obránce David Jiříček se o něm dozvěděl na dopoledním rozbruslení Columbusu před utkáním proti Bostonu. S gratulacemi přispěchali i Jaromír Jágr či Alois Hadamczik.



Před rokem slavil David Jiříček na juniorském šampionátu stříbrné medaile. V kádru pro aktuální turnaj byl i jeho mladší bratr Adam, který se ovšem zranil hned v prvním duelu proti Slovensku. Když se obránce Columbusu na dopoledním rozbruslení dozvěděl výsledek čtvrtfinále, začal se radovat. Podle tamního novináře Jeffa Svobody udělal vítězné kolečko s rukama nad hlavou.

Ke gratulacím k postupu mezi nejlepší čtyři týmy turnaje se připojil i legendární útočník Jaromír Jágr. „Gratuluji, pěkný zápas. Moc chytře sehraný, nešli si hrát, ale vyhrát. Hráli přesně tak, aby měli největší šanci vyhrát. A povedlo se,“ napsal ve svém příspěvku na Instagramu.

Alois Hadamczik, prezident Českého hokeje, vyzdvihl kromě jiných výkon brankáře Michaela Hrabala. „Velká gratulace naší dvacítce, velký respekt brankáři Hrabalovi a trenérům. Hodně štěstí v bojích o medaile,“ vyťukal na sociální síti X, dříve Twitter.

Bývalý útočník NHL Paul Bissonnette přesdílel na stejné sociální síti video přímo z göteborského Scandinavia, na kterém kanadští fanoušci opření o zábradlí nevěří tomu, co se stalo, a jen těžko hledají slova…

Góly

Domácí: 23:43. Wood, 36:40. Furlong

Hosté: 07:51. Štancl, 18:01. Cibulka, 59:49. Štancl

Sestavy

Domácí: Rousseau (St-Hilaire) – Lamoureux (A), Mateychuk, Warren, Furlong, Bonk, Donovan, T. Nelson – Dumais, Celebrini, Minten (C) – Savoie (A), Poitras, Geekie – Danielson, Beck, Allard – Rehkopf, Yager, Cowan – Wood.

Hosté: Hrabal (Vondraš) – Alscher, Hamara (A), Čech, Cibulka, Galvas, Prčík, Kočí – Kulich (C), Šapovaliv (A), Bareš – Redlich, Melovský, Šalé – Štancl, Becher, Rymon – Židlický, Přibyl, Maštalířský – Hujer.

Rozhodčí

Bjork (SWE), Hebeisen (SUI) – Durmis (SVK), Nyqvist (SWE)

Stadion

Scandinavium, Göteborg

Návštěva

10 117 diváků

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud