1. ledna 2009 • 09:39

Tavares kraloval před rekordní návštěvou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Hokejisté Kanady vybojovali na MS dvacítek postup přímo do semifinále, když v souboji o první místo ve skupině A zdolali USA 7:4. Hattrickem se na tom před rekordní návštěvou juniorských šampionátu 20.223 diváků podílel John Tavares.



Postup do čtvrtfinále slavilo Slovensko, které zvítězilo v duelu o třetí místo v béčku nad Finskem 3:2 po samostatných nájezdech.

Duel Kanady s USA sledovala vyprodaná hala Scotiabank Place a už potřetí byl na turnaji překonán rekord v návštěvnosti z prosince 1994, kdy navštívilo duel Kanady s Českou republikou v Calgary 19.465 příznivců. I u dalších nových maxim byl na tomto šampionátu v Ottawě český tým - v úvodním utkání s Kanadou (19.622) a v duelu s USA (19.847).

Silvestrovský duel mezi tradičními zámořskými rivaly přinesl velkou podívanou. Kanaďané prohrávali už 0:3, když ve čtvrté minutě otevřel skóre produktivní obránce Shattenkirk, při přesilovce pěti proti třem zvýšil Hayes a v 13. minutě se prosadil i O´Brien. Jenže ještě v úvodní třetině bylo vyrovnáno. Tavares se trefil v přesilovce, za 48 sekund i ve hře v plném počtu hráčů na ledě a v další početní výhodě smazal ztrátu Eberle.

Kanaďan John Tavares sleduje puk, který padá za záda brankáře USA Thomase McColluma.
Kanaďan John Tavares sleduje puk, který padá za záda brankáře USA Thomase McColluma.


Všechny tři góly druhého dějství padly v přesilovkách. Po 37 sekundách hry otočil stav Boychuk, pak ještě vyrovnal Blum, ale v 27. minutě vrátil Kanadě vedení Hodgson. Dramatický zápas rozhodli vítězové posledních čtyř MS až dvěma góly v závěrečné power play USA. Tavares dovršil 47 vteřin před koncem do prázdné branky hattrick a deset sekund před sirénou ještě skóroval Ennis.

Kanada se v neděli v 1:30 středoevropského času utká v semifinále s vítězem čtvrtfinálového duelu mezi Ruskem a Českou republikou. Američané budou hrát o postup mezi nejlepší čtyři v sobotu v 1:30 proti Slovensku a vítěz tohoto utkání narazí na Švédsko.

Slováci si zahrají čtvrtfinále poprvé od roku 2004, v dalších letech museli pravidelně bojovat o záchranu. Tým kouče Štefana Mikeše proti Finsku prohrával. Po bezbrankové úvodní třetině, v které Slováci soupeře přestříleli 11:2, otevřel skóre v 25. minutě v přesilovce pěti proti třem Lucenius.

V "klasické" přesilovce pak vyrovnal třinecký útočník Pánik, po druhé části ale vedl výběr Suomi díky Lahdeho trefě, přestože Slovensko mělo herně navrch. V 49. minutě ale zařídil vyrovnání Bezák a v nájezdech uspělo díky Tatárově rozhodující trefě Slovensko..

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud