František Suchan
5. května 2013 • 09:55

Omlácený Tlustý: Salákovi musíme pomoct. Je třeba se poučit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Omlácený, s pusou ještě od krve po švédských faulech, ale i přes prohru 1:2 plný odhodlání. Tak vypadal Jiří Tlustý po druhém utkání českých hokejistů na mistrovství světa. „Z tohohle se musíme poučit,“ věděl elitní český útočník.



Hodně nepovedený vstup do zápasu, zbytečná vyloučení a těžkosti při dotahování švédského vedení, tak vypadal úvod partie, kterou Češi nezvládli.

Byť se po kontaktním Hudlerově gólu alespoň oklepali a i oni předvedli, že něco umí.

„Je škoda, že jsme prohráli, protože ve druhé půlce zápasu jsme byli lepší. V té první nás ale jednoznačně podržel Saša,“ vyzdvihl zásluhy opět skvělého gólmana Jiří Tlustý, který asistoval u jediného zásahu.

Ostatně, Salák byl výtečný už v pátek při premiéře s Bělorusy, kdy vychytal čisté konto. I sobotní večer, byť pokažený porážkou, mu vyšel.

Zklamaní čeští hokejisté po prohře se Švédskem
Zklamaní čeští hokejisté po prohře se Švédskem

„Ukazuje, proč je jedním z našich nejlepších brankářů,“ pokýval Tlustý. „My mu ale musíme pomoct, je třeba hrát před ním líp, to je klíč k úspěchu. Když předvedeme to, co jsme dělali druhou půlku zápasu, máme větší šanci příště uspět. Ale ta první, to nebylo ono...“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud