14. května 2013 • 18:47

Mohl jsem se šetřit, liboval si Židlický po prvním zápase na turnaji

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mise splněna, a to ve velkém stylu. Hokejová reprezentace přeměnila přímý souboj o postup do čtvrtfinále ve vlastní exhibici. Norsko deklasovala 7:0 a ve čtvrtfinále si zahraje se Švýcarskem. „Mohl jsem se šetřit,“ pochvaloval si obránce Marek Židlický, jedna ze dvou nových posil.



Je zvyklý, že na něm hra týmu stojí. Přesně to si od Židlického příjezdu sliboval trenér Alois Hadamczik. Proti Norsku se však Židlický možná ani moc nezpotil.

„Dobře jsme začali, důležité byly ty dva rychlé góly. Pak jsme se mohli uklidnit,“ líčil pocity z prvního zápasu na turnaji v rozhovoru pro ČT. „Střídali jsme všichni beci pravidelně a mohl jsem se tak šetřit.“

Přínos Židlického s Plekancem ocenil jeden z původně zamýšlených tahounů mužstva Radim Vrbata. „Jasně, že jejich přítomnost byla znát. Navíc dalo gól hodně kluků, kterým se doteď nedařilo. To nám může hodně pomoct,“ věštil pohledem na čtvrtfinále do kamery.

V něm se Češi utkají se Švýcarskem. S týmem, který prožívá nejlepší šampionát ve své historii. Ve skupině porazili národní tým 5:2. „Musíme se na ně připravit tentokrát mnohem líp,“ ví Vrbata. „Ale věřím, že podruhé nás tu neporazí.“

Šarvátka Jiřího Hudlera s Odegaardem.
Šarvátka Jiřího Hudlera s Odegaardem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud