14. května 2013 • 18:30

Čtvrtfinále je DOMA! Češi převálcovali jasně Norsko 7:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hotovo! Ani letos českým hokejistům na mistrovství světa účast ve vyřazovacích bojích neunikne. V přímém souboji o postup Hadamczikův tým nešetřil. Norsko porazil vysoko 7:0 a ve čtvrtečním čtvrtfinále se od 14.45 utká s na turnaji dosud neporaženým Švýcarskem. Na zatím nejvýraznějším vítězství během šampionátu měl velký podíl Tomáš Plekanec. Čerstvá posila ze zámoří se přihrávkou podílela na všech třech gólech v první třetině. Celý zápas jsme sledovali v komentované ONLINE reportáži s postřehy redaktorů Sportu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 16:15
Česká republika
Česká republika
7:0
ONLINE
14. května
16:15
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 01:45. Fleischmann, 07:18. Fleischmann, 11:27. Tlustý, 27:56. Hanzal, 39:59. Michálek, 53:11. Vrbata, 53:32. Irgl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavelec (od 54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen (C), Ödegaard, Bastiansen (A), Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen (A) – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

Rozhodčí

Johansson (SWE), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

Stadion

Globen arena, Stockholm, Švédsko

Návštěva

2769 diváků

DO ONLINE PŘENOSU VSTUPTE ZDE

Expert Bedřich Ščerban, bývalý obránce a kapitán reprezentace:

Bedřich Štěrban Bedřich ŠtěrbanFoto iSport.cz
„Úplně jasný zápas, poslední třetina byla v podstatě exhibice, i když Norové nastřelili tyčku. Bylo to tím, že naši přece jen maličko polevili. Ale tohle vítězství přišlo v pravý čas, chytli se hráči, kteří se dosud neprosadili. Na psychiku je to dobré. Mužstvo ohromně pozvedli Plekanec se Židlickým, udělala se opona, tohle byl nový začátek, pozvedli ho herně i psychicky, tým od začátku působil úplně jiným dojmem. Na konci nastoupil i Francouz, a pár věcí tam chytil, nastoupil Tenkrát. Nejdůležitější je ale ta psychická pohoda. Ve čtvrtfinále může být všechno jinak. Švýcaři byli ve velké výhodě, že měli mužstvo pohromadě, chytli začátek, narostla jim křídla a pak už jeli. Teď se dostanou do situace, kdy se začíná znovu, bude jim hrozit vyřazení. Jsem zvědavý, jestli jim vydrží sebevědomí, co s nimi může udělat ta důležitost zápasu, že každá chyba může rozhodnout. To může někdy působit negativně. Ale dosud působili velmi sympatickým dojmem.“

Přečtěte si ohlasy na jednoznačné české vítězství.

Po zápase: A máme tady statistiky.
ČESKO - NORSKO 7:0. Branky a nahrávky: 2. Fleischmann (Plekanec), 8. Fleischmann (Plekanec, Tlustý), 12. Tlustý (Plekanec), 28. Hanzal (Voráček, Hudler), 40. Z. Michálek (Šmíd, Hubáček), 54. Vrbata (Hanzal), 54. Irgl (Novotný, Hubáček). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Morg. Johansson - Dahmen (oba Švéd.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2769.

60:00 Je konec! Těšte se na čtvrteční čtvrtfinále se Švýcarskem (začátek ve 14:45)

55:01 Tohle je eufórie. Ondřej Pavelec si šel odpočinout a do branky na závěr zápasu nastoupil Pavel Francouz. Narozdíl od zápasu se Švédskem je to plánované střídání.

53:30 Ani to nestíháme psát... Zbyněk Irgl dal sedmou branku Čechů. Takovým tempem by se dala stihnout i desítka gólů.

53:01 A góly přibývají. Už jich máme půltucet. Dočkal se Radim Vrbata. ČESKO - NORSKO 6:0

47:00 Poslední třetina utíká rychle. A to je asi za současného skóre nejdůležitější.

40:01 Začíná poslední třetina! Taková formalita na konec...

Expert Bedřich Ščerban, bývalý obránce a kapitán reprezentace:

Bedřich Štěrban Bedřich ŠtěrbanFoto iSport.cz
„Český tým ovládl led, dominuje. Když se podíváme na statistiky, tak na střely to máme 23:8, na vyhraná vhazování zase 31:16. O vývoj zápasu bych neměl strach, jen jsme zase měli na začátku druhé třetiny znovu zbytečné vyloučení. To byla pro Nory jediná příležitost, kdy mohli jít zpátky do zápasu. Nevyužili jí, v podstatě na nás nemají šanci a na našich hráčích je vidět, že už jsou psychicky nahoře. Mužstvo by k tomu mělo přistupovat tak, že se blíží čtvrtfinále, nemělo by to jen tak dohrát, ale brát to jako přípravu na klíčový duel proti Švýcarům, kteří mají na šampionátu ve Stockholmu famózní formu a hrají zatím za dlouhá léta svůj nejlepší turnaj.“

Po druhé třetině: Taková úterní pohodička...

40:00 A najednou jde všechno, co dříve nevycházelo. Zbyněk Michálek se trefil v úplném závěru druhé třetiny. ČESKO - NORSKO 5:0.

Na operu jako v případě Nagana to není, ale nějakou árii by tento zápas klidně snesl. A mohla by se jmenovat. Jak je důležité míti Plekance!

27:56 To je exhibice... Martin Hanzal dává další GÓÓÓL! ČESKO - NORSKO 4:0!

26:00 Tempo zápasu už je klidnější. Český tým je na turnaji poprvé v postavení, kdy si něco takového může dovolit.

22:41 Ale dopadlo to stejně jako předchozích případech. Norové dál marně čekají na gól.

20:41 Už pátý vyloučený hráč Česka. Tentokrát si šel odpočinout na trestnou lavici Jiří Tlustý.

20:01 Začala druhá třetina.

VIDEO | Třetí gól českých hokejistů v utkání s Norskem

Expert Bedřich Ščerban, bývalý obránce a reprezentační kapitán:

Bedřich Štěrban Bedřich ŠtěrbanFoto iSport.cz
„Potvrdilo se, jak na mě působilo mužstvo už na rozcvičce. Bylo odhodlanější než dřív a to se přeneslo i do zápasu. Při prvním střídání jsme měli velkou šanci, kterou Fleischmann ještě nedal, při druhém Norové faulovali a při dalším jsme skórovali. Plekanec se Židlickým týmu pomohli nejen výkonem, ale i tím, že z mužstva spadla deka - hraje to, na co má. Střelecky se taky probudili hráči, kteří dosud nedali gól. U všech tří gólů byl Plekanec, ale největší přínos těchhle kluků je, že do kabiny přinesli nový vítr. Začalo se jakoby od začátku, všechno bylo zapomenuto, takže psychicky se to mužstvo zvedlo celé. Měli jsme taky čtyři vyloučené, zásah holí od Tlustého v závěru první třetiny byl nešťastná náhoda, na druhou stranu jsme tam měli dva zbytečné fauly. Na to je potřeba si dát pozor, protože jestli Norové mají nějakou šanci, pak jedině, že by se dostali do hry, využili přesilovky. Při hře pět na pět na nás zatím nemají.“

Úsměvná historka o tom, kdo je vlastně kapitán...

20:00 První třetina byla z české strany neskutečná fantazie. A je hezké, že to byla současně i realita.))

14:31 Plekancova bilance v zápase: 3 asistence. Neskutečné!!!

12:06 Norové střídají gólmana. Tohle asi nečekali...

11:27 A je to 3:0!!! Gól dává Jiří Tlustý po skvělé akci od Plekance. Tenhle útok neskutečně výkon nároďáku nabudil!!!

9:00 Fandí všichni. Třeba i fotbalista Watfordu Daniel Pudil.

7:18 Už je to 2:0!!! A zase dal gól Tomáš Fleischmann!!! Zase vyjel zpoza branky a tentokrát mu to šlo už snadněji.

5:00 Začátek se povedl skvěle. Vypadá to, že si hráči uvědomují, jak moc je v sázce.

1:45 Tak to je paráda! Tomáš Fleischmann dává vedoucí gól. ČESKO - NORSKO 1:0. Nebyl to gól na Zlatou hokejku, ale na krásu se v takovém zápase fakt hrát nedá.

Expert Bedřich Ščerban, bývalý obránce a kapitán reprezentace:

Bedřich Štěrban Bedřich ŠtěrbanFoto iSport.cz
„Jak všichni vědí, naskočí Plekanec a Židlický. Jsem přímo ve Stockholmu a na rozcvičce bylo vidět, že v týmu panuje lepší atmosféra, byl o něco živější než před minulým zápasem. Když se nedaří, mužstvo upadá do deprese, ale příchod takových hráčů může pomoci nejen herně, ale právě i v tom, že se nálada v kabině zlepší. Jde o všechno, víme to my i Norové. Ale domnívám se, že ten zápas zvládneme, protože kvalita je na naší straně. Ta převaha se tentokrát už projeví.“

0:01 V zápisu máme dva kapitány. Dnes to prostě musí vyjít...

Před zápasem: České naděje ještě zvyšuje přítomnost Tomáše Plekance a Marka Židlického.

Před zápasem: Také čtenáři iSport.cz to vidí pozitivně. V anketě si 646 hlasujících myslí, že český tým ve čtvrtfinále chybět nebude, jen 100 má opačný názor. (stav v 15:50)

Před zápasem: Nalaďme se na optimistickou notu. Proč by to mělo vyjít? Přečtěte si tady.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud