14. května 2013 • 17:15

To je lídr! Geniální Plekanec třemi přihrávkami probral mlčící střelce

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nechtěl o přídomku spasitel ani slyšet. Jak jinak ale už po první třetině „předkola playoff" s Norskem výkon Tomáše Plekance nazvat? Třemi geniálními kousky osvítil dosud mlčící střelce Fleischmanna s Tlustým, zařídil nejlepší třetinu reprezentace v sezoně a hodně výrazně posunul strádající tým směrem do čtvrtfinále se Švýcarskem. Tam nakonec postoupil národní tým po kanonádě 7:0.



První třetina byla jeho! A vlastně i celý zápas. Po jeho boku a po jeho akcích konečně zlomil střeleckou zdeptaný kanonýr Tomáš Fleischmann, který se během turnaje propadl z elitního útoku až do čtvrté formace. S Plekancovou osobností přijel do Stockholmu potřebný lídr!

Z českého výběru pobírá Fleischmann v klubu největší výplatu. Na Floridě prožil povedenou sezonu, ale ve Stockholmu se zatím hledal. Jak moc pomohl příjezd Tomáše Plekance se nejvýrazněji ukázalo právě na něm. 28letý střelec vedle něj dal své první dva góly na turnaji už během první třetiny.

"Řekli jsme si s klukama před zápasem, že to zkusíme hrát jako v NHL. A vyšlo to," pochvaloval si v přestávkovém rozhovoru pro ČT Plekanec. "Cítím se dobře, ty góly nás všechny uklidnili," dodal hráč, který byl v zápise o utkání chybně uveden vedle Novotného jako druhý český kapitán.

Loňský (regulérní) kapitán, pro kterého je zápas s Norskem prvním vystoupením na šampionátu, vyslal svého spoluhráče na zteč už při prvním střídání. To si ještě Fleischmann na brankáře Haugena nepřišel.

VIDEO: Fleischmannův druhý gól v zápase s Norskem

Pak ale přišel faul na rychlíka Tomáše Hertla a na led vrátilo elitní komando. Celá akce před prvním gólem začala příhodným odrazem od brusle rozhodčího, po kterém si Plekanec vybruslil před bránu. Jeho pokus Haugen vyrazil a držel puk pod betonem a lapačkou. Jenže příliš ledabyle. Pohotový Fleischmann tak dlouho doloval, až dostrkal puk za brankovou čáru.

Šarvátka Jiřího Hudlera s Odegaardem.
Šarvátka Jiřího Hudlera s Odegaardem.

I o druhý gól se postarala stejná dvojička. Plekanec poslal přihrávku za bránu, odtud si Fleischmann vybruslil do střelecké pozice a ač tísněn, zasunul mezi betony norského brankáře.

A první útok do třetice. Plekanec na hranici útočného pásma chytře vyhrál buly za svého protivníka, čímž automaticky vytvořil prostor pro Jiřího Tlustého. Tomu posunul puk do strany a druhý mlčící střelec z nové formace zahnal smůlu.

VIDEO: Podívejte se na lišáckou buly Plekance před 3. gólem

I na Tlustém bylo vidět, jak ho Plekanec nakopl. Snad už jen jeho samotná přítomnost v dějišti mistrovství. „Doslova si mě vymodlil po smskách,“ dobíral si svého parťáka Plekanec. S Tlustým oživil spolupráci z Kladna, kde během výluky, s Jaromírem Jágrem na pravém křídle, ničili extraligové protivníky.

A jak ukázala už první třetina s Norskem, klape jim to i s Fleischmannem. Zároveň Plekanec se svými křídly vyhnali na střídačku už po 12 minutách brankáře Haugena, kterého nahradil Voldena.

Češi nakonec rozstříleli Norsko 7:0 a postoupili do čtvrtfinále. Tam je ve čtvrtek čeká Švýcarsko, se kterým prohráli ve skupině 2:5.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud