17. května 2014 • 19:03

Dánský gól neměl platit, říká Jandač. Špačka trefa rozzuřila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas s Dány měli v kapse, přesto se nakonec radoval outsider. Hokejisté Česka prohráli na mistrovství světa v Bělorusku 3:4 po samostatných nájezdech, ačkoliv ještě pět minut před koncem vedli o dvě branky. Důležitý kontaktní gól vstřelil v čase 55:31 Jesper Jensen a šlo o trefu hodně kontroverzní.



Za negativní ohlasy na dánskou gólovku ale nemůže autor branky, hlavní roli hrál útočník Jannik Hansen a skupina rozhodčích. Dánský forvard, který válí v NHL v dresu Vancouveru, se totiž dostal do kontaktu s brankářem Alexandrem Salákem. A to se vůbec nelíbilo české střídačce, zuřil hlavně asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Regulérnost trefy zpochybnil hned po utkání ve svém hodnocení také trenér pražské Sparty Josef Jandač. „Druhý gól Dánska ten zápas hodně ovlivnil. Protože si myslím, že byl neregulérní. Jejich hráč vjel do brankoviště, došlo ke kontaktu s gólmanem Salákem. Podle mě to prostě nemělo platit,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz.

Co si myslíte Vy?

VIDEO: Takhle došlo ke kontaktu Saláka s Hansenem

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 15:45
Dánsko
Dánsko
4:3
ONLINE
17. května
15:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 09:56. Lassen, 55:31. Jesper Jensen, 59:06. Bjorkstrand, 65:00. Boedker

Hosté: 04:26. Klepiš, 06:55. Jágr, 45:04. Kindl

Sestavy

Domácí: Nielsen (Galbraith) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, Kristensen, M. Lauridsen – Green (C), Christensen, Boedker – Niclas Jensen, Madsen, Hansen – Storm, Bjorkstrand, Jesper Jensen – Staal, A. Poulsen, M. Poulsen – Spelling. Trenér: Jan Karlsson.

Hosté: Salák (Kovář) – Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán – Sobotka, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Klepiš, Hudler – Novotný, Sekáč, Vondrka – Zaťovič, Kovář, Petružálek. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Kaval (USA), Patafie (USA) – Carlson (CAN), Semjonov (EST)

Stadion

Hala Čižovka, Minsk

Návštěva

6892 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud