František Suchan
22. května 2014 • 23:13

Finský kapitán Jokinen: Jsme uvolnění, nikdo od nás nic nečekal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě v úterý jen bezmocně sledovali, jestli jejich bodový zisk bude stačit na čtvrtfinále. Záleželo na tom, jak budou hrát Švýcaři s Lotyši. Nakonec se Finsko do play off vmáčklo a po senzačním setnutí Kanady se v sobotu postaví Česku v souboji o finále. „Je to velké zadostiučinění,“ líčil kapitán Olli Jokinen.



Na začátku byli bídní. Prohrávali, ztráceli. Minský turnaj se pro ně vyvíjel všelijak, jen ne tak, že by na něm měli patřit mezi nejlepší. Ale co na tom, klíčový duel zvládli. Finsko slaví nečekaný triumf.

„Máme v týmu dost kluků, kteří hrají na svém prvním velkém turnaji, a já cítil, jako by nás ve skupině svazovala nervozita, nebyli jsme tak uvolnění jako v posledních dnech,“ líčil po postupu veterán Olli Jokinen, zkušený lídr mladé party.

„Před čtvrtfinále jsme ale měli perfektní trénink, perfektní rozbruslení a člověk najednou cítil, že vyhrajeme. Najednou jsme byli v pohodě a sedlo nám, co bylo třeba, protože nám došlo, že nemáme co ztratit. Nikdo od nás nečekal, že se dostaneme až sem. A my navíc cítíme, že pořád můžeme hrát líp,“ lebedil si matador z Winnipegu.

Největší zbraň Suomi, na kterou si musejí Češi dát majzla? Gólman Pekka Rinne, hvězda Nashvillu. „Je tady famózní, neuvěřitelný. Dává nám možnost vyhrát pokaždé, když nastoupí na led,“ vzkázal Jokinen do kabiny sobotního soka.

Hokejisté Finska porazili Kanadu a v semifinále se utkají s Českem
Hokejisté Finska porazili Kanadu a v semifinále se utkají s Českem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud