22. května 2014 • 21:00

Češi se v sobotu večer porvou o finále s Finskem! Kanada letí domů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem českých hokejistů v semifinále mistrovství světa v Minsku budou Finové, kteří dnes překvapivě porazili Kanadu 3:2. Zápas otočili ve třetí třetině, vítěznou branku vstřelil v 57. minutě Iiro Pakarinen. Kanada, která ovládla základní skupinu A, vypadla na světovém šampionátu ve čtvrtfinále popáté za sebou. Semifinále mezi Českem a Finskem se odehraje v sobotu od 17:45.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 5. • 19:00
Kanada
Kanada
2:3
ONLINE
22. května
19:00
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 25:41. Turris, 32:08. Scheifele

Hosté: 06:14. Palola, 40:28. Hietanen, 56:52. Pakarinen

Sestavy

Domácí: Scrivens (Reimer) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, Mackinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward – Scheifele. Trenér: Dave Tippett.

Hosté: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Brueggemann (GER), Olenin (RUS) – Carnathan (USA), Schrader (GER)

Stadion

Hala Čižovka, Minsk

Návštěva

8671 diváků

Finové postoupili do vyřazovací části až ze čtvrtého místa ve skupině B, proti Kanadě však podali nejlepší výkon na turnaji. Seveřané, kteří v Minsku zatím příliš nezářili, mohli jít ve 3. minutě do vedení. Sallinen ale brankáře Scrivense nepřekonal. Podobně dopadl na druhé straně Schenn.

V 7. minutě už se skóre změnilo a postaral se o to Palola. Zámořští hráči měli více ze hry, ale finský gólman Rinne měl potřebné štěstí. V první třetině mu dvakrát pomohla tyčka. Ve 26. minutě poprvé kapituloval, když jej po rychlém protiútoku překonal tvrdě a přesně střílející Turris.

Ve 33. minutě se Kanada dostala do vedení, když přečíslení dva na jednoho zakončil střelou pod horní tyč Scheifele. Poté Finsku opět pomohla tyč, blízko brance byl Chimera. Hned na začátku třetí části Seveřané vyrovnali, když Scrivense překvapil pokus Hietanena od modré čáry.

Kanaďané byli výrazně střelecky aktivnější, brankově ale převahu promítnout nedokázali. A v 57. minutě toho litovali ještě více, neboť po Myersově chybě v rozehrávce zápas rozhodl Pakarinen. Třetí asistenci v utkání si připsal Lehterä.

Kanada - Finsko 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. Turris (Read), 33. Scheifele - 7. Palola (Hietanen, Lehterä), 41. Hietanen (Lehterä, Kontiola), 57. Pekarinen (Lehterä). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Brüggemann - Schrader (oba Něm.), Carnathan (USA). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 8671.

Kanada: Scrivens - Bieksa, Garrison, Myers, Coburn, Ellis, Gudbranson, Rielly - MacKinnon, B. Schenn, Huberdeau - Read, Turris, Chimera - Kadri, Brouwer, Hodgson - Monahan, Ward, Scheifele - Huberdeau. Trenéři: Dave Tippett.
Finsko: Rinne - Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen - Lehterä, Kontiola, Pakarinen - Komarov, Jokinen, Haula - Jormakka, Immonen, Palola - Huhtala, T. Sallinen, Salomäki. Trenér: Erkka Westerlund.

Program čtvrtečních čtvrtfinálových zápasů:

15:00 USA - ČR 3:4 (aréna Čižovka)
16:00 Rusko - Francie 3:0 (aréna Minsk)
19:00 Kanada - Finsko 2:3 (aréna Čižovka)
20:00 Švédsko - Bělorusko 3:2 (aréna Minsk)

Sobota 24. května - semifinále:

13:45 Rusko - Švédsko,
17:45 ČR - Finsko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud