3. května 2015 • 04:30

Salák střídal, Pavelec neinkasoval. Kdo bude chytat proti Kanadě?

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšnost zásahů měl 74 procent. Vstup do domácího mistrovství světa se Alexandru Salákovi nepovedl. V pátek od Švédů inkasoval pět branek a dva ze tří nájezdů nechytil. Proti Lotyšsku ze šesti střel dvakrát lovil puk ze sítě a po 23 minutách ho vystřídal Ondřej Pavelec. Ten udržel čisté konto a český tým otočil skóze z 1:2 na 4:2. „Po druhém gólu jsem cítil, že je potřeba větší jistotu,“ přiznal trenér Vladimír Růžička.



Salák byl určen jako brankářská jednička už v pondělí. Celý týden se na start šampionátu připravoval, ale nevyšel jemu ani obraně. Ta zatím dělá spoustu chyb a nevyvaroval se jich ani Salák.

„V obou zápasech to nebylo ono, ale chci říct jednu věc: není to jen o Sašovi. Vzadu děláme hodně chyb, ale potřebujeme, aby brankář chytil nějaké šance. Po druhém gólu to byla jasná volba, hned jsem říkal, že s tím musíme zkusit něco udělat,“ přiznal Růžička .

Kouč neprozradil, kdo bude chytat v pondělí proti Kanadě. Přesto je zřejmě, že důvěru dostane Pavelec . Na něj však mířily jen čtyři střely. „Měli jsme obrovský tlak, ale Ondra vlezl do brány a nedostal gól, takže spokojený jsem,“ přiznal Růžička.

„Byla to nepříjemná situace, ale od toho tam jsem, abych šel do brány, když je potřeba. A to se stalo. Nebylo to jednoduché, ale tak to je. Stejné je to u hráčů, kdyby někdo dlouho seděl a hned šel třeba na přesilovku, taky by si byl nejistý a potřeboval by ten první dotek. Já na něj čekal celkem dlouho,“ přiznal Pavelec.

Salák zbytek utkání sledoval na lavičce
Salák zbytek utkání sledoval na lavičce

Salák byl ještě ve čtvrtek jasnou jedničkou, teď tuto roli přebírá Pavelec. „Jsme tu tři, chytat může jeden a před turnajem jsme říkali, že se může stát cokoli. Tady vidíte, že se to potvrdilo,“ zopakoval gólman Winnipegu.

Pavelec si ještě ani nesáhl na puk, ale fanoušci už vyvolávali jeho jméno, když lotyšský hráč neproměnil šanci a branku minul. „Myslím, že fandili nám. Nakoply je ty góly strhly je. Že vyvolávali mé jméno, samozřejmě to potěší. Lhal bych, kdybych tvrdil, že ne,“ přiznal Pavelec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud