17. května 2015 • 18:23

BEZ medaile i BEZ gólu! Češi prohráli 0:3, bronz patří USA

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyšlo finále, nevyšla ani medaile. Čeští hokejisté prohráli utkání o bronz na domácím mistrovství světa se Spojenými státy jednoznačně 0:3 a stejně jako loni skončili čtvrtí. Stejně jako v semifinále proti Kanadě nedokázali skórovat, Američané působili živějším dojmem a postupně navyšovali svůj náskok. Bez cenného kovu skončil český tým na šampionátu už třetí rok po sobě. Utkání jsme sledovali v komentované ONLINE reportáži včetně živé diskuze s novým trenérem Slavie Pavlem Hynkem a expertem deníku Sport Pavlem Bártou.



Český tým nastoupil do svého závěrečného utkání na turnaji oproti semifinále v pozměněné sestavě a hned od začátku byl aktivnější. Brankář Hellebuyck však všechny střely bezpečně zlikvidoval nebo vyrazil. Pavelce poprvé prověřil v 5. minutě Eichel, český gólman jeho pokus vyrazil.

V 8. minutě se Američané dostali do vedení. Dva Nelsonovy pokusy Pavelec zneškodnil, ale Bonino následně dorážel prakticky do prázdné branky. Vyrovnat se snažil v oslabení Zaťovič, ale neuspěl stejně jako poté při vyrovnaném počtu hráčů na ledě Klepiš nebo Hejda.

Podruhé tak udeřili zámořští hráči. Eichelovo nahození za Pavelce na hranici brankoviště dorazil Lewis. A na rozdíl od soboty, kdy rozhodčí českému týmu neuznali proti Kanadě gól po hraničním postavení Koukala na brankovišti, tentokrát arbitři trefu USA okamžitě potvrdili.

Snížit mohl při české přesilové hře Voráček, ale neprosadil se stejně jako v 25. minutě Kolář. Přečíslení tři na jednoho zakončila Koukalova nepřesná přihrávka na Simona, české střelecké trápení poté dokonala Kolářova tyč v 27. minutě. Na Hellebuycka nevyzráli ani Erat a Voráček.

Když pak český tým nevyužil čtyřminutovou přesilovou hru, prosadili se Američané. Devět sekund po návratu vyloučeného Novotného na led skóroval přesnou střelou Coyle. Střelecká převaha 12:4 ve druhé třetině nebyla domácím reprezentantům nic platná.

I v poslední dvacetiminutovce byli Češi střelecky aktivnější, Američané však náskok bez větších problémů uhájili. Hellebuyck udržel čisté konto i při dlouhé power play českého týmu.

 

ČR - USA 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Vinneborg - Dahmén (oba Švéd.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 15.007.

ČR: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Němec - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr, Plekanec, Klepiš - Červenka, Jan Kovář, Vondrka - Koukal, Novotný, Zaťovič - od 24. navíc Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

USA: Hellebuyck - Faulk, Krug, S. Jones, Reilly, Murphy, Gardiner, Redmond - Coyle, Bonino, Lee - Moses, Larkin, Hendricks - Nelson, Eichel, Lewis - B. Smith, Arcobello, Sexton - Morin. Trenér: Todd Richards.

KLÍČOVÉ MOMENTY A OHLASY EXPERTŮ A REDAKTORŮ SPORTU

3. TŘETINA

Konec zápasu.

Utkání směřuje k americkému vítězství bez většího vzruchu.

 

Začala třetí třetina. Dočkáme se ještě českého vzepětí?

2. TŘETINA

Konec druhé třetiny.

39:10 ČESKO - USA 3:0 - GÓL. Situace českého týmu už je kritická. Nevyužil přesilovku na 2+2 minuty a sám v závěru druhé třetiny inkasoval po střele Charlieho Coylea.

Hynek o gólu USA na 3:0: Ukázali nám, jak sehrát přesilovku
Video se připravuje ...

Češi před polovinou třetiny zatím soupeře nejvýrazněji přitlačili v jeho pásmu. Zatím z toho byla jedna tyčka...

Začala druhá třetina.

PŘESTÁVKA

Pavel Hynek: "Největší problém v pohybu a agresivitě, působíme ospalým dojmem. Potřebujeme dát kontaktní gól a dostat se zpátky do zápasu."

1. TŘETINA

Konec první třetiny.

18:13 ČESKO - USA 0:2 - GÓL. Další rána pro české naděje, Trevor Lewis zvyšuje americký náskok.

Hynek o gólu USA na 2:0: Čeští hráči nekomunikovali
Video se připravuje ...

8:25 ČESKO - USA 0:1 - GÓL. A je to tu zase. Čeští hokejisté inkasovali jako první. Pavelec nestačil na dorážku Nicka Bonina.

Hynek o gólu USA na 1:0: Šlo o řetězec chyb, pasivitu a nedůraz
Video se připravuje ...

Svému bratrovi Petrovi drží palce také mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal.

Zápas začal.


Fanoušci fandili na Staroměstském náměstí v utkání o bronz
Video se připravuje ...

PŘED ZÁPASEM

Pavel Hynek o rozpoložení amerického týmu: "Deset, dvacet let zpátky byla mentalita zámořských hráčů taková, že když se nehrálo o zlato, tak šla jejich motivace dolů. Ale postupem času si začali medailí také víc vážit."

Pavel Hynek: "Je to zápas zklamaných, ale v náš prospěch bude hrát domácí prostředí a atmosféra kolem celého mistrovství."

K dispozici bylo také několik stovek vstupenek. Bude i znovu vyprodáno? VÍCE ZDE>>>

Jak bude vypadat česká sestava pro poslední utkání na turnaji? Opět došlo v porovnání s předchozími zápasy k několika změnám. VÍCE ZDE>>>

Sestava Česka pro zápas o bronz s USA:

Brankář:
Pavelec

Obranné dvojice:
Hejda – Jordán
Kolář – Nakládal
Čáslava – Krejčík
Němec

Útočné formace:
Erat – Sobotka – Voráček
Klepiš – Plekanec – Jágr
Vondrka – Jan Kovář – Červenka
Zaťovič – Novotný – Koukal
Simon

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud