17. května 2015 • 18:57

Jágr končí v reprezentaci: Kdyby MS nebylo v Praze, už bych nehrál

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr ukončil po prohraném zápase o bronz s USA (0:3) reprezentační kariéru. Největší osobnost českého nároďáku na MS se loučila už vloni v Minsku, ale Jágr se nechal přesvědčit – hlavně kvůli možnosti zahrát si šampionát na domácí půdě. „Kdyby to nebylo v Praze, už bych nehrál,“ prohlásil Jágr po duelu o bronz.



Na šampionátu hrál Jágr ve velké formě. Se šesti góly se stal na turnaji nejlepším českým střelcem, tolik tref na MS nikdy nezaznamenal. Dočkal se velké chvály od fanoušků, expertů i spoluhráčů. Nezapomenutelným se stal jeho výkon ve čtvrtfinále proti Finsku.

"Chtěl jsem to kvůli fanouškům, přemlouval mě táta, i Růča (Martin Ručinský) mě nalomil," přiznal Jágr. Kouč Růžička o litvínovského kapitána hodně stál i pro MS, jenže ten nakonec kvůli zdravotním problémům nastoupit nemohl.

"Nakonec jsem rád, že jsem se šampionátu zúčastnil, diváci ke mně byli perfektní a já se jim snažil odevzdat maximum každý zápas, někdy je to lepší, jindy horší, ale vždycky jsem jel nadoraz," dodal Jágr.

Zklamaní Češi po porážce s USA v zápase o bronz: Jaromír Jágr (vzadu) a Roman Červenka
Zklamaní Češi po porážce s USA v zápase o bronz: Jaromír Jágr (vzadu) a Roman Červenka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud