5. května 2016 • 17:35

Češi napsali na soupisku pro MS zatím 17 jmen. Chybí Sekáč či Koukal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté mají zatím na soupisce pro mistrovství světa v Moskvě dva brankáře, šest obránců a devět útočníků. Dalších pět jmen k dnešní povinné úvodní sedmnáctce se trenér Vladimír Vůjtek chystá zařadit před úvodním pátečním duelem s Ruskem.



Zapsáno bylo deset hráčů, kteří se představí na velké mezinárodní akci poprvé. Naopak zatím nebyli zařazeni například mistr světa z roku 2010 Petr Koukal z Jekatěrinburgu nebo útočník Jiří Sekáč z Arizony. Ti trénují ve čtvrtém útoku s Richardem Jarůškem z Mladé Boleslavi.

"Zařadíme na soupisku před zápasem sedm obránců a třináct útočníků," řekl dnes novinářům Vůjtek a potvrdil plány z úterní nominační tiskové konference z Prahy.

Premiérovou účast na velké mezinárodní akci si už s jistotou připíší brankáři Dominik Furch , obránci Jakub Jeřábek , Michal Kempný , Tomáš Kundrátek a Radim Šimek . Mezi útočníky jsou debutanty Michal Birner , Robert Kousal , David Pastrňák , Michal Řepík a Tomáš Zohorna .

Mistry světa z Německa jsou stejně jako zatím nezapsaný Koukal útočníci Roman Červenka a Lukáš Kašpar . Červenka byl dosud na pěti světových šampionátech a dvou olympijských hrách a má i bronz z roku 2011 z Bratislavy. Kašpar získal bronz v roce 2012 v Helsinkách a má z obou dosavadních startů na MS medaili.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte ZDE>>>

Nejvíce zkušeností má kapitán Tomáš Plekanec , jenž startoval na dvou olympiádách a chystá se na devátý šampionát. Juniorský mistr světa z roku 2001 na zlato s A-týmem čeká. Má stříbro z roku 2006 z Rigy a bronzy z let 2011 a 2012.

Na čtvrtém šampionátu v řadě se představí Jan Kovář . Obránci Michal Jordán a Jan Kolář hráli na posledních dvou MS v Minsku a v Praze. Gólman Pavel Francouz se zúčastnil šampionátů v letech 2013 a 2014 jako trojka.

Mimo soupisku jsou vedle Koukala, Sekáče a Jarůška také zadáci Milan Doudera , Adam Polášek , Petr Zámorský , útočníci Tomáš Filippi , Dominik Kubalík , Martin Zaťovič a třetí gólman Matěj Machovský . Na soupisku se může dostat jen 25 jmen a na dva hráče v poli tak s jistotou místo nezbude.

SPORT MAGAZÍN: 72 stran k MS v hokeji - český tým, program, soupisky, historie
Video se připravuje ...

Plekanec, Pastrňák, Červenka. Jak se fotila první lajna nároďáku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud