20. května 2016 • 04:57

Respekt, chlapci! Čechům se za výkony na MS klaněli i fotbalisté

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobojováno jest! Čeští hokejisté se vrátí z mistrovství světa v Rusku s pátým místem, medailovým ambicím dala bolestivé K.O. čtvrtfinálová prohra s Američany 1:2 po nájezdech. Sociální sítě přesto po vyřazení zalila solidarita a sympatie se svěřenci Vladimíra Vůjtka, mladý tým vyhrál skupina A a z osmi zápasů na MS žádný neprohrál v 60 minutách.



Ne, ne, těžkou moskevskou skupinu A neovládl na hokejovém šampionátu domácí favorit ani vždy silní Švédové. Do čtvrtfinále šel z prvního místa český tým, Rusy skalpoval 3:0, Švédy po úžasné obrátce 4:2. Tyto výhry udělaly dojem, zkazit je nemohlo ani nájezdové škobrnutí s Dány.

Stejná disciplína bohužel zlomila Čechům vaz i v zápase dělícím úspěch od neúspěchu, semifinále vystřelil USA gólem a vítězným nájezdem 18letý supertalent Auston Matthews. Žádný z trojice českých exekutorů na brankáře New Jersey Devils Keitha Kinkaida nevyzrál, pohořel i do té doby třikrát neomylný Lukáš Kašpar.

"Je to promarněná šance. Amerika nebyla lepší. Hokej je i o štěstí, nás se z nějakého důvodu nedrželo," rozprávěl s novináři po utkání zasmušilý hlavní trenér Vladimír Vůjtek. "Ve skupině jsme získali 18 bodů, ztratili jsme jen tři a víc udělalo jen Finsko. Myslím si, že jsme tady hráli dobrý hokej," dodal 69letý kouč, který s trénováním po vyřazení skončil.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Česko - USA


Pro své ovečky našel zkušený trenér jen slova díků. "Hráli jsme velice dobře. Na to, jak se mužstvu nevěřilo, tak jsme podali opravdu skvělý výkon. Škoda těch nájezdů, ty jsou o štěstí," posteskl si Vůjtek, který měl na turnaji k dispozici jen tři hráče z NHL a hned třináct úplných nováčků.

Tým bez velkých jmen ale svou bojovnou hrou české fanoušky zaujal, líbil se. Úctu dal najevo na Twitteru kromě spousty pozitivních reakcí od fanouškovské obce třeba fotbalový reprezentant Daniel Pudil. "Děkuji za pohledný hokej, holt sport je někdy takový. Hlavu vzhůru," napsal na svůj oficiální účet obránce Sheffieldu, jehož tým čeká boj o Premier League.

Více o MS v hokeji 2016 čtěte ZDE >>>

Ve stejném duchu tweetoval i další fotbalista Jan Rajnoch, který naposledy působil v béčku Olomouce. "Prohrát se má se vztyčenou hlavou, díky chlapci. Respekt," smekl před hokejisty, za které poděkoval obránce Michal Jordán.

"Děkujeme za podporu, byli jste parádní," tweetoval zadák Caroliny, který v osmi zápasech na MS vstřelil jeden gól.

Před předvedenou hrou českých bažantů vysekl poklonu i kapitán týmu Tomáš Plekanec, který hrál na svém devátém mistrovství světa. "Kluci v tomhle týmu byli opravdu výborní, superprofíci," ocenil parťáky útočník Montrealu. "Mají před sebou velkou budoucnost a obrovskou šanci se prosadit. Patří do NHL a můžou se tam dostat, když se jim bude dařit jako na turnaji. Přeju jim to maximálně," uzavřel Plekanec.

Experti o Vůjtkovi: Složil dobrý tým a vnesl do něj klid
Video se připravuje ...

Experti po vyřazení: Odcházíme se vztyčenou hlavou
Video se připravuje ...

Experti o budoucnosti českého hokeje: Musíme něco změnit v mládeži
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud