13. dubna 2018 • 21:11

Francie - Česko 2:5. Vítězný obrat, gól dalo pět různých střelců

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí utkání, třetí vítězství! Čeští hokejisté zvládli i třetí herní test před blížícím se MS v Dánsku, když v rámci Euro Hockey Challenge zvítězili ve Francii jasně 5:2. Vítězství se však nerodilo lehce, protože Francouzi vedli po první části o dvě branky. Svěřenci Josefa Jandače ale ve druhé třetině během 141 vteřin otočili stav a díky gólům pěti různých střelců dokráčeli k zisku třetího vítěsztví v řadě.



Gólman Dominik Furch inkasoval dvakrát během úvodní dvacetiminutovky, kdy ho překonali Teddy Da Costa a Guillaume Leclerc. V čase 34:01 ale nastartoval obrat Matěj Stránský, už o 26 vteřin později vyrovnal David Kaše a ve 37. minutě se trefil David Tomášek. Výhru potvrdili zkraje třetího dějství David Šťastný a Andrej Nestrašil. Stránský, Kaše a Šťastný slavili první góly v národním mužstvu.

Výběr, v jehož čele byl jako kapitán útočník Birner, byl sice v úvodní třetině střelecky aktivnější, jenže strážce domácí branky Hardy se vcelku v poklidu zahříval a nemusel řešit příliš ošemetných situací. Až v páté minutě po skončení první přesilovky ho více prověřil Stránský.

Jenže pak si zkusili početní výhodu i Francouzi a pobyt Hanzla na trestné lavici zkrátil Da Costa, když parádní ranou nad Furchovo rameno otevřel skóre. Během následného vyloučení Nestrašila zahrozili v oslabení Birner s Hrbasem, ale Hardy přečkal poté i velkou šanci Nestrašila a místo vyrovnání zvýšil v 16. minutě důrazný Leclerc.

Další možnost měl ve druhé části Rech. Nestrašilova teč zblízka skončila nad a ve 29. Ritz pálil z mezikruží jen do Furcha. Chvilku nato zakončoval Pyrochta bez přípravy, ale Hardy se proti jeho střele stihl včas přesunout. Domácí gólman byl vzápětí bezchybný i při Tomáškově ráně a obrovské šanci Hanzla, ale sílící tlak českého výběru přece jen přinesl své ovoce.

V začínající 35. minutě Pavelkovo nahození tečoval Stránský a načal tak skvělou pasáž českého týmu. Kašeho parádní trefa do horního růžku znamenala vyrovnání. Poté měl dobrou příležitost Ordoš, ale obrat přinesl až důraz Tomáška, který skvěle úřadoval na brankovišti a dorážkou přidal třetí trefu.

Ve 42. minutě si Šťastný povodil Hardyho a snadno do prázdné branky zvýšil už na 4:2. Úsměvy na hostující střídačce pak zajistila kuriózní trefa Nestrašila, který vystřelil, kotouč se odrazil vysoko do vzduchu a zapadl za záda Hardyho, jenž vůbec netušil, kam mu zmizel z dohledu. Češi pak sice promarnili čtyřminutovou přesilovku, ale mrzet je to nemuselo.

Český tým čeká během přípravy před mistrovstvím světa v Dánsku ještě sedm utkání. Hned v sobotu nastoupí v Cergy k odvetnému duelu s Francií, který začne ve 20:45.

Góly

Domácí: 07:19. Da Costa, 15:36. Leclerc

Hosté: 34:01. Stránský, 34:27. Kaše, 36:21. Tomášek, 41:50. Šťastný, 43:14. Nestrašil

Sestavy

Domácí: Hardy (Ylönen) – Auvitu (A), Besch, Gallet, Hecquefeille (C), Chakiachvili, Manavian (A), Janil – Perret, Ritz, Guttierez – Leclerc, Texier, Treille – T. Da Costa, Bouvet, Rech – Raux, Berthon, Lamperier

Hosté: Furch (Bartošák) – Pyrochta, Jordán (A), Hrbas, Pavelka, Klok, Sklenička, Moravčík, Galvas – Nestrašil, Hanzl (A), Stránský – Kaše, Kousal, Birner (C) – Orsava, Musil, Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš

Rozhodčí

Barcelo, Gremion – Caillot, Douchy

Stadion

Le Coliséum Amiens, Amiens

Návštěva

2 836 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud