13. dubna 2018 • 21:55

Další dvě posily z NHL! Jaškina doplní i Faksa a Frk, Sobotka nepřijede

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace má za sebou vítězství 5:2 ve Francii a po třetí výhře v řadě oznámila další dvě posily z NHL! Ke svěřencům Josefa Jandače se v přípravě na MS v Dánsku připojí také útočníci Martin Frk a Radek Faksa, kteří doplní Dmitrije Jaškina, jehož příjezd byl potvrzen už během odpoledne. Turnaje se naopak zřejmě nezúčastní útočník Vladimír Sobotka.



Jaškin se k reprezentaci připojí na pondělním srazu v Pardubicích, kde se následně bude konat turnaj Carlson Hockey Games. Frk přicestuje na východ Čech v pátek, Faksa bude hrát až na následných Švédských hrách.

Jaškin, pětadvacetiletý rodák z Omsku, si premiérové starty za reprezentaci připsal v minulé sezoně, kdy startoval na Světovém poháru. Odchovanec Vsetína působí v zámoří od roku 2012, v NHL dosud odehrál včetně play off téměř 300 zápasů. V aktuální sezoně nastoupil za Blues k 76 utkáním s bilancí šesti branek a jedenácti asistencí.

O rok mladší Faksa byl také na Světovém poháru, premiérové starty si připsal o rok dříve na mistrovství světa. V NHL stabilně působí třetí sezonu a má za sebou nejvydařenější ročník v kariéře: v 79 zápasech vstřelil 17 branek a přidal 16 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Frk prožil první sezonu v elitní zámořské lize. V 69 utkáních vstřelil jedenáct gólů a přidal 14 asistencí. Bývalý juniorský reprezentant za seniorský národní tým ještě nehrál.

Trenérský štáb v čele s Josefem Jandačem má aktuálně k dispozici šest hráčů z NHL. Vedle Jaškina, Faksy a Frka již dříve potvrdili, že se do přípravy zapojí i útočníci Filip Chytil z New York Rangers a Filip Chlapík z Ottawy. V zámoří působí také osmnáctiletý Filip Zadina, který hraje v Halifaxu juniorskou ligu QMJHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud