13. dubna 2018 • 10:46

Českou reprezentaci před MS doplní největší talent. Dorazí Zadina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do přípravy hokejové reprezentace před mistrovstvím světa v Dánsku se zapojí i talentovaný Filip Zadina, osmnáctiletý útočník Halifaxu Mooseheads v zámořské juniorské QMJHL. Trenérům českého týmu by se měl hlásit již po návratu mužstva z Francie, kde odehrají svěřenci Josefa Jandače dnes a v sobotu přípravná utkání v rámci Euro Hockey Challenge.



"S týmem absolvuje akci Carlson Hockey Games v Pardubicích a absolvovat má již pondělní první trénink s týmem," řekl dnes novinářům tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Syn bývalého útočníka Marka Zadiny patřil během sezony k hlavním hvězdám juniorského světového šampionátu, kde ke čtvrté příčce českého týmu přispěl v sedmi zápasech sedmi góly a asistencí. Odborníci mu předpovídají velkou budoucnost a potvrzují to i odhady, že by měl být vybrán na jedné z nejvyšších pozic letošního draftu NHL.

Pardubický rodák Zadina ve své první sezoně odehrál za Halifax v základní části 57 utkání a připsal si 82 bodů za 44 gólů a 38 asistencí. V play off přidal v devíti startech pět branek a sedm nahrávek. Pro Mooseheads už ale vyřazovací boje skončily a český útočník se touhou obléci reprezentační dres mezi seniory nijak netajil.

"Pokud bych dostal pozvánku na reprezentační kemp, na nic nebudu čekat a hned jedu na letadlo. Reprezentace pro mě znamená úplně nejvíc a tohle by byl sen. Každý trénink a třeba i jeden zápas," uvedl Zadina v rozhovoru pro server iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud