Pavel Bárta
7. května 2018 • 14:05

Nečas už trénoval: Pád si pamatuju. Nedal jsem si hlavou, ale ramenem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Už se zdálo, že jak rychle a skvěle pro něj šampionát začal, tak rychle může taky skončit. Martin Nečas devět vteřin před koncem třetí části vyrovnal úvodní zápas se Slováky a v prodloužení měl na holi vítězný gól. Jenže po kontaktu s brankářem Čiliakem narazil do zadního mantinelu a vypadalo to s ním zle. Vynechal druhé utkání se Švédy, dnes odpoledne však už při dobrovolném tréninku jezdil s ostatními po ledě. Vše o MS v hokeji 2018 ZDE>>>.



„Byl jsem to poprvé zkusit, ještě to není úplně ideální. Jsem rád, že mě nebolí hlava, že je to jenom krk a trošku kyčel. Doufám, že se to bude co nejrychleji léčit,“ líčil před novináři Nečas, jakmile slezl z ledu. Zítřejší start proti Švýcarsku je ovšem dál nejistý. „Uvidíme. Ale asi ještě ne,“ naznačil 19letý útočník. Asistent Jiří Kalous však úplně nevyloučil ani opačnou možnost. „Záleží, jak se bude cítit. Máme ještě 24 hodin, všechno se ukáže,“ pravil.

Z hrozivého pádu si Martin Nečas pamatuje všechno. „Nedal jsem si hlavou o mantinel, ale narazil do něj ramenem a hýbnul si hlavou. Udělal jsem taky blbý pohyb nohou, takže mě spíš bolí kyčel a krk. Když jsem pak jel do nemocnice, začala mě trošku bolet hlava. Naštěstí se však nepotvrdilo, že by šlo o otřes mozku, spíš to bylo od toho krku. Jsem rád, že to naštěstí dopadlo takhle,“ uvedl.

Po vyrovnávacím gólu devět vteřin před koncem mohl rozhodnout. Jenže místo další euforie následovala nebezpečná kolize. „Při dalším střídání kluci dali gól, takže to bylo jedno, i když hlavně v prvních chvílích nebylo příjemné, co se mi přihodilo. Jel jsem docela rychle, stačil tam však ještě strčit ruku, takže jsem do hrazení nenarazil hlavou. Takové věci se stávají. Když jsem byl na vyšetření v nemocnici, myslel jsem si, že to bude konec, protože mě hlava fakt bolela. Ale doufal jsem, že se to zlepší. Měl jsem štěstí, že se nestalo nic závažného a já jsem zpátky na ledě,“ pochvaloval si Nečas.

Duel s Tre kronor sledoval s dalšími náhradníky a nezapsanými českými hráči z hlediště. „V první třetině byli Švédové lepší. Potom jsme hru vyrovnali a dali dvě přesilovky, což bylo důležité. Škoda, že nám tam pak padnul třetí gól a my to už nevyrovnali, i když kluci hráli dobře. Svrběly mě ruce, necítil jsem se však dobře, věděl jsem, že do zápasu jít nemůžu.“

Po jednodenní pauze se Martin Nečas opět vrátil na led. „Chtěl jsem jít, domluvili jsme se tak s trenéry, abych se rozhýbal a byl schopen nastoupit, až to půjde, protože jsem doteď vůbec nic nedělal, jenom ležel,“ dodal nadějný český útočník.

Kubalík: Zápas se Švédy ukázal, že můžeme hrát s kýmkoliv. Na Švýcary budeme přepraveni
Video se připravuje ...

Martin Nečas při pondělním tréninku hokejové reprezentace na mistrovství světa
Martin Nečas při pondělním tréninku hokejové reprezentace na mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud