25. května 2019 • 22:06

Trenér Hynek o české prohře: Laciné góly, pak jsme se hokejově zbláznili

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem naděje, po něm tvrdá realita. Také trenér Pavel Hynek čekal, že čeští hokejisté sehrají s Kanadou vyrovnanější partii. Nakonec jí v semifinále MS podlehli jednoznačně 1:5. O osudu zápasu rozhodl podle něj gól vítězů na 2:0 na samotném začátku druhé třetiny. „Tam jsme se hokejově zbláznili a hrát nahoru dolů. Rozhodilo nás to, začali jsme hrát otevřený hokej, byly tam díry v obraně,“ řekl při videodiskuzi v redakci iSport.cz.



Hynek také porovnal obě semifinálové bitvy. V první Finové překvapili favorizované Rusko ve vypjaté bitvě 1:0. Nic takového se ve večerním zápase neopakovalo. „Šířil jsem optimismus, mluvil jsem o velké šanci. Když na to koukám zpětně, Finové porazili jasného favorita systémem a výbornou defenzivou. My ale z průběhu turnaje věděli, že síla celého týmu je v útoku. Dnes nemohl přijít trenér a říct, že budeme hrát zanďoura.“

Kanaďané podle Hynka každopádně předvedli nejlepší výkon na turnaji. A zásadní roli nehrálo ani to, že měli méně střel než poražený soupeř. „Jejich efektivita byla smrtící, takové statistiky bych neřešil.“

S čím nyní jít do utkání o bronz? Hynek je zvědavý, jakou taktiku trenérský štáb Miloše Říhy zvolí. „Musíme se zlepšit jako tým,“ řekl. Je také zvědavý, kdo se postaví do branky… Patrika Bartošáka vystřídal po třetí trefě Pavel Francouz. „Mezi námi bych řekl, že volba padne na Francíka,“ tipnul si.

Góly

Domácí: 05:18. Mark Stone, 20:10. Nurse, 25:06. Dubois, 46:26. Turris, 53:00. Chabot

Hosté: 53:59. T. Zohorna

Sestavy

Domácí: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore, Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Jost.

Hosté: Bartošák (26. Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Gudas (A), Rutta, J. Kolář, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – J. Vrána, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Rozhodčí

Mikko Kaukokari (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Hannu Sormunen (FIN)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9085 diváků

Trenér Hynek před semifinále: Proti Kanadě máme šanci. Vrána je střelec, který může rozhodnout
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Prohru sledoval i Jágr. Rusko je ještě zklamanější, můžeme toho využít, říká legenda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud