Adam Lacek
27. května 2019 • 20:00

Říhovy emoce? Celé to bral od srdce, těšilo Gudase. Je na čem stavět

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté dorazili zpátky do Prahy. Přílet poznamenala emotivní řeč trenéra Miloše Říhy. Překvapila přítomné novináře, následně určitě i fanoušky. Obránce Radko Gudase, který se společně s Michaelem Frolíkem tiskové konference také zúčastnil, ovšem ne. „Národní tým byl pro něj od začátku emotivní. Celé to bral od srdce. Pro hráče je určitě dobré vidět, že si trenér za tím stojí, že má v mančaftu položené srdce. Myslím, že i to pomohlo,“ cenil si řízný bek.



Nevrátili se jako hrdinové. Českým hokejistům medaile proklouzla v nájezdové loterii v bitvě o bronz proti Rusku. I tak je v Praze na letišti vítaly zhruba tři desítky fanoušků. „Super. I když se neudělala medaile, stejně tam byli, stejně přišli zatleskat. To jen hovoří o tom, jestli se jim to líbilo,“ těšilo Radko Gudase , který na tiskové konferenci společně s  Michaelem Frolíkem zastoupil kapitána Jakuba Voráčka .

Hořký konec šampionátu stále bolí. „Nějakou chvíli ještě asi bude, není jednoduché to spolknout. Hokej je někdy takhle krutý,“ mrzelo Frolíka. „Nejhorší je, že jste cítili, že jsme v tom zápase o bronz byli lepší. Byli jsme blíž k vítězství než oni. Bohužel to takhle někdy je. Myslím si, že máme být na co hrdí. Jsem na kluky pyšný, jak jsme celý turnaj zvládli a jaká tam byla parta,“ dodal.

Skvělé party v Bratislavě si cenil i Gudas. „Nikdo v kabině neměl žádný problém, i když nehrál, nebo hrál málo. Prostě to je národní tým, tam se sejdeme za stejným cílem. Všichni chtěli, vůle tam byla. Pár věcí jsme si vždycky řekli před zápasem a všichni se to snažili plnit. Nechtěli jsme pustit žádnou kostičku.“

Už jsou v Praze! Hokejisté se vrátili ze šampionátu, na letišti čekali fanoušci
Video se připravuje ...

Touha po medaili byla obrovská. „Není to tak sladké, jak jsme čekali. Čekali jsme, že přijedeme šťastnější, než jsme nakonec dorazili,“ smutnil Gudas po příletu do Prahy. „Byl bych strašně rád, kdyby to všichni brali pozitivně, protože hokej, co se tam hrál, byl pro radost. Nejen nám, ale doufám, že i lidem. Myslím, že mladí hráči by se měli na tenhle turnaj kouknout, jak by se mohlo hrát, s jakým sebevědomím,“ zmínil.

Všem hráčům zůstane dlouho v paměti úžasná atmosféra, kterou v Bratislavě vytvořili čeští fanoušci. „Táhli nás od začátku až do konce. Když jsme nastoupili na Švéďáky, tak hned přehlušili všechny jejich fanoušky. Bylo to super. Myslím, že si to všichni užívali,“ řekl Gudas. „Cítili jsme se jako doma. Fanoušci byli neskuteční, chtěl bych jim za to poděkovat,“ dodal Frolík, který na Slovensku zažil už šampionát v roce 2011.

Frolík má za sebou z osobního hlediska nejzdařilejší akci v národním týmu. V prvním útoku vedle Jakuba Voráčka a Dominika Simona posbíral 14 bodů (7+7). „S tím jsem asi moc nepočítal,“ usmál se. „V posledních letech jsem nebyl hráč, který by měl třeba bod na zápas nebo tak. Tady byla příležitost si zahrát s Vorasem, hrát první přesilovku a chodit na oslabení. Důvěra trenérů byla veliká a jsem rád, že jsem jim to mohl trošku vrátit,“ těšilo zkušeného útočníka.

„Doufejme, že se příští rok zase sejdeme v podobné sestavě a budeme to moc dotáhnout dál,“ věří Frolík. „Máme na čem stavět,“ přidal Gudas.

Říha se rozbrečel na tiskovce. Nesplnil jsem cíl. Jsem složitej trenér, buzerant, řekl v slzách
Video se připravuje ...

Vynikající turnaj. Máme hráče, kteří mohou převzít štafetu po zlaté generaci, řekl o MS Král
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Finové v Bratislavě slaví po osmi letech, Češi zůstali čtvrtí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud