27. května 2019 • 14:43

Návrat hokejistů domů. Říha plakal: Děkuji za důvěru, úkol jsem nesplnil

Autor: iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výprava českých hokejistů se vrátila z mistrovství světa zpátky domů. Trenér Miloš Říha na úvod tiskové konference po příletu do Prahy vystoupil s překvapivě emotivním prohlášením. „Těžko se mi hledají slova. Chci poděkovat celému národnímu mužstvu. Chtěl bych poděkovat za důvěru. Úkol, který jsem dostal, jsem nesplnil. Letos si chlapi medaili zasloužili,“ řekl, poplácal po rameni vedle sedícího útočníka Michaela Frolíka a z očí mu tekly slzy.



Od konce neúspěšného zápasu o bronz, ve kterém jeho tým podlehl Rusku po nájezdech, ještě neuplynul ani den. Říha byl však stále plný dojmů. „Všichni mě znáte, jsem složitej trenér, naprostý buzerant…“ posteskl si s úsměvem a u stolu před kamerami ho utěšoval šéf svazu Tomáš Král. 

Turnaj, na kterém národní tým prošel mezi nejlepší čtyřku, podle Říhy opět vrátil českému hokeji respekt ve světě. „Dnes už si nás zase všichni váží. Jsme pořád parádní hokejový národ.“

V Bratislavě se k němu už dostaly reakce od ostatních velmocí. „Jsem zase hrdý na Česko. Byl jsem na nás trochu nasranej a dnes už si nás zase všichni hokejově váží. I Finové a Švédové nám složili poklonu. Jen Rusové jsou někde jinde,“ prozradil kouč.

S českým vystoupením na šampionátu byl spokojený také Král. „Odehráli jsme skvělý turnaj. Jeli jsme tam s touhou po medaili. Situace není úplně špičková, to bychom tu medaili měli, ale je velmi dobrá. Kapitán Kuba Voráček odvedl neskutečnou práci. Měl jsem pocit, že je všechno tak, jak to bývalo před lety.“

Přestože Král uvedl, že počítá s tím, že Říha i nadále povede národní tým a bude si moct sám určit složení realizačního týmu, Říha své pokračování jako automatické neviděl. „Musíme vše nejdříve zhodnotit, srovnat si v hlavách. Čeká mě jednání, kde si každý řekneme své. Nevím, zda budu pokračovat já. Je tam spousta věcí, které bolí i mě,“ přiznal Říha.

Vynikající turnaj. Máme hráče, kteří mohou převzít štafetu po zlaté generaci, řekl o MS Král
Video se připravuje ...

Už jsou v Praze! Hokejisté se vrátili ze šampionátu, na letišti čekali fanoušci
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Finové v Bratislavě slaví po osmi letech, Češi zůstali čtvrtí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud