21. dubna 2023 • 19:50

Česko - Slovensko 3:2sn. Další výhra, Lenc dal gól a rozhodl nájezdy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté i podruhé v Euro Hockey Challenge porazili Slovensko. Po čtvrteční výhře 5:1 zvítězili svěřenci trenéra Kariho Jalonena opět v RT Torax Aréně 3:2 po nájezdech a uspěli i ve čtvrtém utkání finální přípravy na mistrovství světa. Vítězný gól v rozstřelu si připsal Radan Lenc.



Jalonenovi svěřenci v utkání dvakrát vedli. Na brzkou branku Romana Horáka odpověděl ještě v první třetině v přesilové hře Jozef Baláž a ve druhé části na gól Radana Lence z početní výhody zareagoval Martin Faško-Rudáš.

Český tým se na třetí týden přípravy sejde opět v pondělí v Brně a v dalším duelu Euro Hockey Challenge se představí ve čtvrtek ve Vídni proti Rakousku. Odveta se potom odehraje v sobotu v Brně.

Podobně jako ve čtvrtek se dostal český tým rychle do vedení a skóre otevřel už po 77 sekundách. Tomášek našel zpoza branky mezi kruhy nepokrytého Horáka, který zamířil k levé tyči. Vzápětí zahrozil Michal Kovařčík, ale nepodařilo se mu průnik zakončit. Potom se třikrát ocitl v šanci Lenc.

Ve 14. minutě odpověděli Slováci v přesilové hře. Po Lantošiho přihrávce zblízka neprostřelil Hrubce Čacho, ale z dorážky vyrovnal Baláž. O chvíli později mohl po Špačkově přihrávce opět z pozice mezi kruhy vrátit Jalonenovu výběru náskok Lenc, ale Škorvánkovi pomohla horní tyč.

Ve 23. minutě už se hráč jönköpingské HV 71 dočkal branky. Při Sukeľově vyloučení jej našel zpoza branky před brankovištěm Horák a Lenc zamířil k pravé tyči. Blízko k navýšení rozdílu měl po průniku Chlapík. V čase 27:57 bylo äle vyrovnáno. Takáč vyslal z obranného pásma na útočnou modrou čáru Faška-Rudáše, který si zpracoval puk ze vzduchu a trefil levý horní roh Hrubcovy branky.

Český tým nevyužil přesilovou hru při Čachově trestu, potom našel Adam Najman před brankou Beránka, který zamířil bekhendem mimo. Slovenského gólmana se snažil při hře čtyř proti čtyřem překvapit zpoza branky Sobotka. Na druhé straně nedovolil Faškovi-Rudášovi dostat se do šance Pýcha.

Ve 46. minutě se ocitl sám před Hrubcem Lunter, ale byl ještě tísněný Sobotkou a neuspěl. Český gólman si poradil s Čachovou střelou i Takáčovou dorážkou. V polovině třetí třetiny po Ivanově šanci hodil puk do branky rukou Baláž, sudí Mrkva s Kubičíkem si to u videa ověřili a gól neplatil.

Strhnout vedení na českou stranu mohli v 54. minutě Kundrátek a Beránek, ale duel dospěl do prodloužení. Slováci se v nastavení ubránili při Gernátově vyloučení. Nájezdy neodvrátil z úniku Smejkal, který neprostřelil Škorvánka pokusem mezi betony, ani na druhé straně Lantoši. Dostal se sám před Hrubce, ale po forhendovém blafáku jeho levý beton nepřehodil.

V nájezdech se za český tým prosadili Špaček a Lenc, Hrubce překonal jen Pánik parádní fintou bekhendem s čepelí otočnou k ledu.

Góly

Domácí: 01:17. Horák, 22:36. Lenc, . Lenc

Hosté: 13:04. Baláž, 27:57. Faško-Rudáš

Sestavy

Domácí: Hrubec (Pavlát) – Jordán, Ščotka, Kempný, Kundrátek, Němeček, Kučeřík, Moravčík, Pýcha – Smejkal, Špaček, Lenc – Horký, Horák, Tomášek – Chlapík, Sobotka, H. Zohorna – Najman, Kovařčík, Beránek – Hrabík.

Hosté: Škorvánek (Tomek) – Ivan, Gernát, Golian, Gajdoš, Jánošík, Beňo, Gachuliec – Baláž, Lantoši, Pánik – Kudrna, Sukeľ, Holešinský – Takáč, Tamaši, Faško-Rudáš – Lunter, Čacho, Petráš

Rozhodčí

Mrkva, Kubičík – Lederer, Axman

Stadion

RT TORAX Arena, Ostrava-Poruba

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud