11. dubna 2024 • 19:25

Česko - Německo 3:0. Úspěšný start přípravy, Tomášek dal hattrick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili v Karlových Varech v prvním přípravném utkání před květnovým mistrovstvím světa v Praze 3:0 Německo. Hattrick vstřelil útočník David Tomášek, který je nejlepším střelcem národního týmu v této sezoně. Brankář Dominik Frodl si při svém druhém startu v reprezentaci připsal premiérové čisté konto. Svěřenci trenéra Radima Rulíka se utkají s úřadujícími vicemistry světa Němci v KV Areně znovu v sobotu opět od 17:10.



Do první šance se dostal v 6. minutě po Beránkově přihrávce kapitán Červenka, ale jeho pokus z pozice mezi kruhy Ancicka vytěsnil vyrážečkou. Další šance měli Michal Kovařčík a Špaček, který vzápětí na druhé straně zblokoval Sennheimovu střelu a zvedal se z ledu s bolestivou grimasou. Německého gólmana prověřil od modré čáry Zámorský.

Češi se dočkali vedení v čase 12:50 v přesilové hře při Hungereckerově vyloučení. Ancicka nepřikryl puk vyrážečkou po Lencově teči Filippiho přihrávky a z dorážky jej za něj dotlačil Tomášek. Při Plachtově trestu už Němci odolali, přesnou mušku neměl v dobré pozici Matěj Stránský. Ancicka si ještě po skončení oslabení poradil s Červenkovou ránou z pravého kruhu.

Ve druhé třetině hráli Němci aktivněji, Frodla prověřil Ehl, ale šance dlouho chyběly na obou stranách. Za domácí pálil od čáry pálil Gazda. V 32. minutě se dostal před Frodla Stachowiak, ale jeho pokusu o blafák do bekhendu zamezil gólman Karlových Varů hokejkou.

V čase 33:35 už vedli Češi 2:0. Pyrochta při střídání Němců z obranného pásma vysunul z otočky dlouhou přihrávkou Červenku, který nabídl puk před odkrytou branku Tomáškovi. Vzápětí šel pykat Karrer, ale Němci se ubránili. Na konci druhé třetiny se po vyloučeních Šustra a Beránka ubránili Češi i 87 sekund ve třech proti pěti.

V závěrečné části vypálil nebezpečně od modré čáry Pyrochta, ale Ancicka zasáhl pravým betonem. Potom nabil Ondřej Kovařčík Flekovi, ale jeho střelu zblokoval Wagner. Při jeho pobytu na trestné lavici se pak Němci ubránili v dalším oslabení. Ve 49. minutě trefil Filippi horní tyč.

Před Ancicku se dostal Michal Kovařčík, ale syn bývalého obránce a rodáka z Kladna Martina Ančičky zasáhl. Frodlovi nesebral čisté konto ani v 56. minutě Schinko, který z pozice mezi kruhy těsně minul pravou tyč. Při power play ještě skóroval 73 sekund před koncem do prázdné branky Tomášek a dovršil skóre i hattrick. Nejlepší střelec základní části švédské ligy z Färjestadu dal v šestém reprezentačním utkání v sezoně osmý gól a celkově si v 57. utkání polepšil na 21 gólů.

Góly

Domácí: 12:50. Tomášek, 33:35. Tomášek, 58:47. Tomášek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Klimeš) – Mašín, Zábranský, Pyrochta, Zámorský (A), Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda – Červenka (C), Špaček, Stránský, Lenc, Tomášek, Kubík, Kovařčík O., Kovařčík M., Flek, Rychlovský, Filippi (A), Beránek

Hosté: Ancicka (Tiefensee) – Müller (C), Sennhenn, Ugbekile, Fohrler, Wagner (A), Hüttl, Karrer, Weber – Schütz, Stachowiak, Krauss, Plachta, Loibl (A), Fischbuch, Karachun, Pfaffengut, Schinko, Napravnik, Soramies, Ehl, Hungerecker

Rozhodčí

Kika, Šindel – Gerát, Brejcha

Stadion

Návštěva

5549 diváků

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud