13. dubna 2024 • 20:10

Česko - Německo 4:2. Národní tým je nadále v přípravě stoprocentní

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání v přípravě na mistrovství světa a porazili v Karlových Varech Německo 4:2. Stejného soupeře zdolali svěřenci trenéra Radima Rulíka v KV Areně také ve čtvrtek (3:0). Další testy čekají český výběr příští týden proti Rakousku, které nejprve přivítají ve čtvrtek v Českých Budějovicích, v sobotu se bude hrát odveta v Linci.



Po čtvrtečním debutu obránce Jakuba Siroty z Olomouce se dnes dočkali premiérového startu v národním týmu také brankář Lukáš Klimeš z Vítkovic a útočník Jáchym Kondelík z Českých Budějovic, který hned v úvodu zahrozil.

Gólmana Tiefenseeho potom pověřil od modré čáry Ščotka. Při Schinkově vyloučení si německý gólman poradil se střelou Ondřeje Kovařčíka a dvakrát neměl přesnou mušku z pravého kruhu Kubík. Ve 12. minutě nabídl Filippi bekhendem do brankoviště puk Rychlovskému, který ale zamířil vedle. Po Černochově nabídce nevyšlo zakončení ani Lencovi. Ojedinělý náznak šance měl na německé straně Hungerecker, ale nedostal prostor k lepší koncovce.

V čase 17:46 ale hosté při vyloučení Matěje Stránského otevřeli skóre. Schütz si při rychlém protiútoku narazil puk se Stachowiakem a z levého kruhu prostřelil Klimeše mezi betony. Češi záhy odpověděli. Lenc po kombinaci s Beránkem z pravého kruhu překonal Tiefenseeho střelou na lapačku, kterou německý gólman puk je škrtl. V závěru první části ještě vypálil z úhlu Kondelík a z otočky bekhendem Sirota.

V úvodu druhé části se Michal Kovařčík dostal dvakrát v rychlém sledu k nebezpečným dorážkám. V úniku se ocitl Stránský, ale Tiefenseeho nepostřelil. Při trestu Němců za špatné střídání ještě po Filippiho přihrávce Rychlovský minul, ale v čase 25:48 už Češi početní výhodu využili. Po Flekově přihrávce dorážel na brankovišti Kondelík a puk doklepl u pravé tyče Kodýtek.

Při trestu Zábranského mohl odpovědět Schütz, který se dostal před Klimeše, ale bekhendem jej nepřekonal. V 32. minutě po kombinaci Kondelíka a Šcotky se trefil Šustr z pozice za levým kruhem přesně do protějšího horního roku branky a zvýšil na 3:1.

Při Fohrlerově trestu otestovali Tiefenseeho Rychlovský a Sirota. V 38. minutě trefil Kodýtek horní tyč. Rulíkův výběr se opět radoval 58 sekund před druhou pauzou, kdy si našel na levém kruhu prostor k zakončení Michal Kovařčík a střelou k bližší tyči dal v 19. utkání v národním týmu premiérový gól.

Ve závěrečné části měl další možnost Rychlovský, ale opět nezamířil přesně. Tiefensee si poradil i s pokusy Kondelíka a Zábranského. Češi se ubránili při Šistrově trestu a Klimeše nepřekonal Fischbuch. V závěru sice Češi uzamkli Němce v obranném pásmu, ale po Kubíkově ztrátě ujel Karachun a zkorigoval výsledek.

Góly

Domácí: 18:09. Lenc, 25:48. Kodýtek, 31:36. Šustr, 39:02. Kovařčík

Hosté: 17:46. Schütz, 58:57. Karachun

Sestavy

Domácí: Klimeš (Málek) – Galvas, Zábranský, Pyrochta, Zámorský, Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda – Rychlovský, Filippi (C), Stránský, Kondelík, Kodýtek, Flek (A), Kovařčík O., Kovařčík M., Kubík, Lenc (A), Černoch, Beránek

Hosté: Tiefensee (Treutle) – Wagner (A), Hüttl, Ugbekile, Fohrler, Müller (C), Sennhenn, Karrer, Weber – Napravnik, Soramies, Ehl, Plachta, Loibl (A), Schinko, Karachun, Pfaffengut, Hungerecker, Schütz, Stachowiak, Fischbuch, Krauss

Rozhodčí

Jeřábek, Pilný – Gerát, Klouček

Stadion

Návštěva

5693 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud