30. dubna 2022 • 16:53

Česko - USA 1:6, sen o finále padl. Mladíci vedli, pak přišla lavina

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli v semifinále mistrovství světa hráčů do 18 s USA 1:6 a v neděli budou bojovat o bronz proti Finsku, které podlehlo v druhém duelu Švédsku 1:2. Svěřenci trenéra Jakuba Petra vyhráli zásluhou branky Jiřího Kulicha v Landshutu první třetinu, ve druhé části ale inkasovali pět gólů a jejich šance na postup do finále zhasly.



V semifinále se zopakoval scénář ze základní skupiny, ve které Američané vyhráli nad Českem 6:2. Tehdy rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině.

I tentokrát se do vedení dostali jako první Češi. Nejprve se museli ubránit v oslabení, což se jim i díky pozornému brankáři Schnattingerovi podařilo. Poté byli současně vyloučeni Casey s Luciusem a Kulich v 16. minutě devátým gólem na turnaji otevřel skóre. Následně mohl z brejku vyrovnat Leonard, ale Schnattinger byl připravený.

VIDEO | Podívejte se na Kulichovu parádní trefu

V další početní výhodě byl blízko druhé branky Šalé, trefil ale tyč. Američané byli střelecky aktivnější a ve 24. minutě se jim podařilo vyrovnat. Českou ztrátu puku ve středním pásmu potrestal Lucius.

České chyby pak pomohly týmu USA duel otočit a zcela ovládnout. Ve 32. minutě posunul favorita do vedení Gauthier, o dvě minuty později přidal další gól Nazar a americký nápor nezastavil ani oddechový čas, který si kouč Petr poté vzal. Šest sekund po Kulichovu návratu z trestné lavice se prosadil Howard a nevydařenou českou třetinu zakončil Snuggerud.

Po druhé části byl zápas rozhodnutý. V závěrečné třetině se sice Češi dokázali ubránit při krátkém dvojnásobné oslabení, v pokračující klasické přesilové hře ale přidal další gól zámořského týmu Snuggerud. Český celek mohl stav zkorigovat v početních výhodách, druhý gól ale nepřidal a proti výběru USA do 18 let si připsal osmou porážku v řadě.

Góly

Domácí: 23:10. Lucius, 31:11. Gauthier, 33:17. Nazar, 36:45. Howard, 38:17. Snuggerud, 48:01. Snuggerud

Hosté: 15:54. Kulich

Sestavy

Domácí: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley (A), Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier (A), Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty (C), Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.

Hosté: Schnattinger (Špunar) – Hamara, Prčík (A), Čech (A), Tůma, Dvořák, Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Rymon, Sapoušek, Slavíček – Plos, Polák, Soukup – Gaspar.

Rozhodčí

Iwert (GER), Magnusson (SWE) – Hautamaki (FIN), Nyqvist (SWE)

Stadion

Fanatec Arena, Landshut

Návštěva

1389 diváků

Góly

Domácí: 23:18. Stenberg, 59:28. Lekkerimäki

Hosté: 55:34. Nyman

Sestavy

Domácí: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Lindstein, Odelius, Good Bogg, E. Pettersson, Fransson – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Hemström, Born, Suzdalev – Rudslätt.

Hosté: Leinonen (Kokko) – Kiviharju, Kulonummi, Grönlund, Minkkinen, Laakso, Kärki, Heinonen – Kaskimäki, Lassila, Kemell – Halttunen, Rönni, Nyman – Uronen, Bau, Hämeenaho – Vuorio, Raiman, Hokkanen – Männistö.

Rozhodčí

Schlittenhardt, Šindel – Rozitis, Wyonzek

Stadion

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud