Jakub Hlaváč
18. září 2016 • 22:05

Kempný o chybách s Kanadou: Nezvládl jsem to, nebudu se vymlouvat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Žádné schovávání, reprezentační obránce Michal Kempný po nedělní prohře s Kanadou jasně řekl: “Nebylo to z mé strany ideální.” Zároveň je odhodlaný na prohru 0:6 zapomenout a v pondělním zápase proti výběru Evropy věří ve zcela odlišný výsledek českých hokejistů.



Bylo těžké v sobotu usnout?
“Bylo. A spalo se špatně. Dostali jsme lekci a ta noc nebyla jednoduchá. Pak ale přišlo ráno a člověk to musí hodit za hlavu. Máme před sebou nový zápas a je na nás, abychom ho zvládli lépe.”

Vyčítal jste si hodně situaci před třetím gólem, kdy vás obral o puk Sidney Crosby?
“Samozřejmě, ale tohle přesně jsem musel co nejrychleji dosat z hlavy pryč. Z mé strany to nebyl vůlbec ideální zápas. Nemá cenu se vymlouvat, nezvládl jsem to. Takže to musím přijmout a začít od nuly.”

Čím to, že to nevyšlo?
“Možná ten chtíč byl až moc velký. Od nás všech samozřemě. Chtěli jsme to odehrát dobře, bohužel se to nepovedlo. Nic. Je to za námi. Musíme to zjednodušit a být lepší.”

O síle Kanady se samozřejmě mluvilo, ale nebyl střet s realitou přeci jen drsnější, než jste si dokázali představit?
“Jak říkám, dostali jsme lekci. Tak to prostě je. Kvalita jejich hráčů byla obrovská, to se nedá popsat. Rychlost, šikovnost, zkušenosti. Věděli jsme, že to nebude snadné, ale dopadlo to, jak to dopadlo.”

Co se dalo ve dni volna změnit, jak jste se naladili na lepší notu?
“Trenéři nás povzbudili, abychom měli hlavy nahoře. Trénink byl intenzivní, svižný. Co se stalo už nevrátíme, ale pořád máme šanci postoupit.”

Musíte porazit výběr Evropy, viděl jste její zápas proti USA?
“Ukázali, že kvalita je tam obrovská. Ale to si tady nevyberete. Nejlepší hráči, co tu mohou být a bude to zase těžké. Ale i my máme zkušenosti, osobnosti a umíme to hrát. Je na nás, abychom to předvedli.”



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud