13. února 2011 • 14:10

Češi padli i s Ruskem a ve Švédsku končí poslední

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli ve svém posledním utkání na LG Hockey Games ve Stockholmu s Ruskem 2:4 a skončili s jediným bodem poslední. Výběr trenéra Aloise Hadamczika sice vedl po gólu Ondřeje Němce, ale sborná výsledek otočila po dvou trefách Maxima Rybina a brankách Alexandra Galimova a Jevgenije Kuzněcova. Utkání jste mohli sledovat ONLINE.



Výsledek už jen zkorigoval v závěru Tomáš Rolinek. Rusové tak skončili druzí za Švédskem.

Češi nastoupili oproti sobotnímu utkání proti Finsku se Štěpánkem v brance a v třetím útoku naskočil Květoň místo Gulaše, který se ale dostal do hry také už na konci první třetiny po zranění Adamského.

Hned po půlminutě měli Rusové velkou šanci, když po Afinogenově střele dorážel Arťuchin a puk prošel českému gólmanovi mezi betony, ale zadáci odvrátili nebezpečí stejně jako při další dorážce útočníka Petrohradu. Z protiútoku trefil Průcha horní tyč a Rolinkovi před odkrytou brankou přeskočil puk hokejku.



Přesně po šesti minutách hry se Češi radovali z první využité přesilovky na turnaji, i když jim pomohlo štěstí. Němcova rána se odrazila od zadního mantinelu a gólman Michal Birjukov si srazil kotouč za brankovou čáru.
Za 62 vteřin bylo vyrovnáno, když první Rybinův pokus ještě Čáslava zblokoval, ale napodruhé už útočník Petrohradu překonal svého klubového spoluhráče Štěpánka. Češi se v úvodní části ubránili ve dvou oslabeních a v 17. minutě měl šanci osmnáctiletý Kuzněcov, ale Štěpánek mu nedovolil dotáhnout blafák.

V úvodu druhého dějství pokračovala aktivní hra z obou stran a oba gólmani si připsali několik zákroků. Pak měli Rusové možnost dvou přesilových her při trestech Novotného a Lojka, ale Češi se ubránili. V 28. minutě měl už při plném počtu hráčů na ledě možnost Trubačev, ale minul branku.

Petr Čáslava v souboji s Alexandrem Galimovem
Petr Čáslava v souboji s Alexandrem Galimovem


Vzápětí se dostali Češi do přečíslení, po Němcově střele ale nepřekonal zblízka Birjukova Novotný. Následně se při vyloučeních Kornějeva a pak i Bělova Hadamczikovi svěřenci neprosadili. V 35. minutě se ocitl sám před ruským gólmanem Koukal, ale blafákem do forhendu neuspěl a Birjukov vykryl i Rachůnkovu střelu.

Štěpánek pak skokem pod Kuzněcovovy nohy zabránil šanci Rusů a vyrazil i střelu Afinogenova. Rusové neuspěli ani při Průchově trestu, ale v 39. minutě se dočkali obratu, když na vhazování inkasoval ránu od soupeře Vampola a puk se dostal před branku k Rybinovi, který se zblízka trefil pod horní tyč.

Těsně po skončení přesilovky z přelomu třetin nezamířil přesně po Rolinkově přihrávce Průcha a Rusové pak rychle rozhodli zápas. V 46. minutě se trefil po minutě Mojžíšova vyloučení Galimov, který z pravého kruhu překonal ležícího Štěpánka. Za 82 vteřin se z podobné pozice prosadil Kuzněcov a Češi ztratili šanci na vylepšení výsledku na turnaji.

V 56. minutě ještě zkorigoval při přesilovce skóre po Průchově přihrávce do odkryté branky Rolinek, ale v závěru po dalších ruských vyloučeních už ani v 27 sekund trvající výhodě pěti proti třem Češi zápas nezdramatizovali a o zbytek přesilovky je v posledních 71 vteřinách obralo Průchovo vyloučení.

Hadamczikův tým nenavázal na druhé místo z prosincového Channel One Cupu, kde získal pět bodů. Třetí díl Euro Hockey Tour dopadl obdobně jako listopadový turnaj Karjala, na němž Češi skončili bez bodu.

LG Hockey Games, třetí turnaj hokejové Euro Hockey Tour ve Stockholmu:

Česká republika - Rusko 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Němec (Rolinek), 56. Rolinek (Průcha) - 8. Rybin (Paršin, Kaljanin), 39. Rybin (Paršin), 46. Galimov (Čurilov), 47. Kuzněcov (Šipačev). Rozhodčí: Persson, Johansson - Tillerkvist, Käck (všichni Švéd.). Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 2500.

Česká republika: Štěpánek - Zíb, Škoula, Němec, Čáslava, Lojek, Mojžíš - Kašpar, Novotný, Červenka - Průcha, Marek, Rolinek - D. Květoň, Vampola, Adamský (18. Gulaš) - Jánský, Koukal, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.
Rusko: M. Birjukov - Kornějev, Kalinin, Guskov, J. Birjukov, Kuljaš, Jemelin, Aťušov, Bělov - Afinogenov, Gluchov, Arťuchin - Galimov, Čurilov, Kaljanin - Rybin, F. Fjodorov, Paršin - Trubačev, Šipačev, Kuzněcov. Trenéři: Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin.

Tabulka LG Hockey Games:

1. Švédsko 2 2 0 0 0 12:3 6
2. Rusko 3 2 0 0 1 11:11 6
3. Finsko 2 0 1 0 1 6:7 2
4. Česko 3 0 0 1 2 5:13 1

Tabulka Euro Hockey Tour:


1. Rusko 9 7 0 0 2 31:21 21
2. Švédsko 8 5 0 0 3 30:22 15
3. Finsko 8 2 1 1 4 20:24 9
4. Česko 9 1 1 1 6 17:31 6

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud