Pavel Ryšavý
11. listopadu 2018 • 18:30

Vítězný typ Bartošák po Karjale: Nesnáším prohry, ať hraju cokoliv

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Když chytal Patrik Bartošák svůj první zápas na Euro Hockey Tour v sobotu, létaly mu z očí blesky. Po porážce od Finska byl naštvaný. Na sebe, na všechno, na ten pitomý pocit. Neděle už byla veselejší, znovu šel do akce a Česko porazilo Rusy 5:2. „Sice už výhra nic nemění v tabulce. Ale pro nás, kdo jsme Euro Hockey Tour hráli poprvé, dodá sebevědomí. Dokázali jsme si, že se dovedeme zvednout po dvou porážkách,“ vykládal po výhře.



Hlavní změna ve výkonu českého týmu? Všichni si byli blízko, když někde nastala chyba, objevil se druhý hráč, který díru ucpal. „Hráli jsme daleko lepší zápas. Teď by se sem hodila taková ta klišé, jak jsme bojovali jeden za druhého. Nedali jsme jim ale ani metr ledu. Když se náhodou dostali do šancí, byl jsem tam pro kluky. Když já byl v nesnázích, byli tam oni pro mě,“ měl jasno Bartošák .

Chytal skvěle, vynikly jeho rychlé přesuny i reflexy. Nepoznali byste, že gólman Vítkovic chytal na svém prvním turnaji Euro Hockey Tour. Bartošákův recept je jednoduchý, vášeň pro výsledek: „Nesnáším prohry. Ať je to doma v ´Člověče nezlob se´, venku na bowlingu, nebo v hokeji. Jsem v tomhle jak malé dítě. Rodina ví, že se mnou nemá smysl nic hrát, ať je to kulečník, či PlayStation. Vztekám se. Pokud nevyhraju, mám vždycky zkaženou náladu.“

Vypadal úplně stejně jako ve Vítkovicích. Svému týmu dával Patrik Bartošák naději, že vyhraje. „Nemám rád leklé ryby, které se přijdou jenom zúčastnit, svézt se, posbírat šek a domů. Jsem vítězný typ, mám je rád. Vždycky bojuju do poslední chvíle,“ popsal svoji hokejovou vizi.

Jednoznačně si podepsal pokračování reprezentační kariéry.

Góly

Domácí: 11:28. Řepík, 21:16. D. Kubalík, 33:40. D. Kubalík, 58:59. R. Pavlík, 59:28. D. Kubalík

Hosté: 02:45. Kaprizov, 16:10. Alexej Vasilevskij

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – Nakládal (C), Štencel, M. Doudera, J. Kolář (A), Zámorský, Jordán, D. Musil, J. Krejčík – Tomášek, Nestrašil, Sekáč – D. Kubalík, R. Hanzl, R. Pavlík – Řepík (A), Horák, Červený – H. Zohorna, R. Zohorna, R. Kousal.

Hosté: I. Sorokin (Konovalov (A)) – Nestěrov, Blažijevskij, Antipin, Alexej Vasilevskij, Barancev, Jelesin, Pedan, Zub – Kaprizov (A), Loktionov, Grigorenko – Kuzmenko, Byvalcev, I. Michejev – Slepyšev, Zernov, Golyšev – Tělegin, Kadějkin (C), Ketov – Šalunov.

Rozhodčí

Heikkinen, Vikman – Koskela, Niittylä

Stadion

Hartwall Aréna

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud