8. března 2022 • 10:40

Nečekaný konec Paciny! Ženy dovedl na olympiádu, teď se vynořila kritika

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl strůjcem historického postupu ženské hokejové reprezentace na olympijské hry, kde to Češky dotáhly do čtvrtfinále, teď ale trenér Tomáš Pacina končí. Opouští i post hlavního dovednostního trenéra Českého hokeje. Kouč, na něhož se v posledních dnech vyrojila kritika za některé výroky či postoje, rezignuje ze zdravotních důvodů, což oznámil prezidentovi hokejového svazu Tomáši Královi.



„Chci poděkovat vedení Českého hokeje, a především prezidentovi Tomáši Královi, který mě před několika lety oslovil, za výborné podmínky, které pro moji práci a ženskou reprezentaci vytvořili,“ cituje Tomáše Pacinu tisková zpráva svazu. „Doufám, že jsem je nezklamal a českému hokeji přeji do budoucnosti všechno nejlepší,“ dodal.

Pacina se dostal do povědomí fanoušků jako trenér, který dostal ženskou reprezentaci na první olympijské hry, zajímavě a otevřeně mluvil o problémech, jež trápí český hokej. Jenže v prostředí ženského hokeje se o něm hovořilo jinak. „Přivlastňuje si úspěchy všech lidí, kteří tady před ním ženský hokej budovali,“ říká úspěšný domácí trenér Roman Kosina. Objevila se i kritika ze strany některých hráček.

V podcastu Přes příkop Pacina po návratu z Pekingu uvedl, že realizační tým na hrách nefungoval ideálně, pro některé hráčky nebyl prioritou týmový úspěch a vzájemně si nepřály ani góly. Konkrétně se však vyjádřit nechtěl. Následně byl za svá vyjádření kritizován i on sám.

„Řekl jsem pravdu. Nikoho jsem nejmenoval. Řekl jsem, že si navzájem nepřejeme. Přijel jsem z olympiády, řekl jsem to ve velkém zklamání. Že máme nepřející lidi, je jasné,“ uvedl Pacina pro deník Sport. Sedmé místo na olympiádě a výsledky týmu na turnaji označil za neúspěch.

Teď tedy Pacina na obě své funkce rezignoval - konec zdůvodnil zdravotními problémy. „Mrzí mě to, protože jsem ho přesvědčil a přivedl na svaz, i když jsem věděl, že se jeho náročný přístup a přímočaré názory všem nebudou líbit,“ uvedl prezident svazu Tomáš Král.

„V každém případě mu patří velké poděkování. Podílel se na popularizaci ženského hokeje a s finanční podporou svazu stál nejen za premiérovým postupem na olympiádu, ale i za vzestupem ženské reprezentace. Podobně pomohl v našem hokeji prosadit a posunout skills coaching. Jeho rozhodnutí ale pochopitelně respektujeme a přeji mu hodně úspěchů,“ dodal šéf Českého hokeje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud