11. března 2022 • 14:27

Jalonen se ujal nároďáku, chce zachovat identitu: Na MS pro zlato!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení české hokejové reprezentace představilo nový trenérský tým v čele s finským koučem Kari Jalonenem. „Kari byl úspěšný nejen jako trenér, ale i jako hráč,“ připomněl na tiskové konferenci generální manažer národního týmu Petr Nedvěd, který s někdejším trenérem Lva Praha jednal. „Nejsem kouzelník,“ upozorňoval Jalonen s úsměvem na rtech hned na začátek. Smlouvu má do roku 2024, tedy do mistrovství světa v Česku.



„S Karim jsem v kontaktu od začátku, z jeho strany byl velký zájem, zabydluje se v Praze a na spolupráci se velmi těší,“ prohlásil Nedvěd.

Výkonný výbor ČSLH si k zahraničnímu kouči vyžádal české asistenty, jimiž budou Libor Zábranský a Martin Erat. „Jeho hlavní přínos bude v přesilových hrách,“ těší se GM.

Jalonen se podle svých slov v Praze cítí jako doma a už viděl několik extraligových zápasů. „Chci zachovat identitu českého hokeje, který je rychlý a založený na mnoha dovednostech,“ uvedl Jalonen s tím, že ale něco změnit bude muset. „Třeba herní plán,“ hlásil v angličtině.

A jaký bude jeho cíl pro blížící se MS? „Ten můžeme mít jediní, stejně jako všichni ostatní - vyhrát zlatou medaili.“

Nástupce Filipa Pešána, jehož vedení svazu odvolalo po neúspěšných výsledcích českého týmu z poslední doby, které vyvrcholily historickým propadákem v podobě devátého místa na olympijských hrách v Pekingu, to ještě jako hráč dotáhl až do NHL. A má za sebou řadu úspěchů i v roli hlavního kouče, ať už na klubové či mezinárodní scéně. Od roku 2000 je členem Síně slávy finského hokeje.

„Osmnáct let jsem hokej (vrcholově) hrál, zhruba dvacet let ho dělám jako trenér. Hokej miluju, je to moje vášeň. A to je asi také ten hlavní důvod, proč jsem přijal tuhle práci. Když mi volal agent ohledně té nabídky, měl jsem hned jasno. Národní tým je pro mě vždycky pocta a stejně tak to vnímám i v tomto případě. To rozhodnutí bylo opravdu velmi rychlé,“ připomněl Jalonen, který pobývá v Česku již více než dva týdny.

Tak pojď, Kari... GM Petr Nedvěd a nový kouč nároďáku Kari Jalonen přicházejí na tiskovou konferenci
Tak pojď, Kari... GM Petr Nedvěd a nový kouč nároďáku Kari Jalonen přicházejí na tiskovou konferenci

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud