13. listopadu 2022 • 18:34

Jalonen po Karjala Cupu: Jako tým pořád rosteme. Pochválil i Švýcary

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč českých hokejistů Kari Jalonen byl po nedělním utkání proti Švýcarsku v Turku, jímž národní tým uzavřel své působení na turnaji Karjala, spokojený s tím, jak hráči zápas odpracovali. Mrzelo ho, že nedokázali nastavenou laťku udržet po celých 60 minut a doplatili na velké chyby, kterými soupeři výrazně pomohli ke dvěma gólům.



„Odvedli jsme dobrou práci, neodehráli jsme špatný zápas. Nepředvedli jsme však tentokrát úplně konstantní výkon. Začali jsme dobře, pak šlo tempo trochu dolů, abychom ho na konci zase zvedli. Celkově jsme ale hráli docela OK. Rozhodly naše velké chyby, kterými jsme soupeři pomohli ke gólům. To je ale hokej, to se stává,“ řekl Jalonen v rozhovoru s novináři.

„Bylo to hlavně o těch chybách, protože jsme darovali soupeři první i třetí gól. Nikdo nechce ty chyby dělat, ale prostě se stávají,“ doplnil zkušený finský kouč.

Ve třetím dějství se zdálo, že národnímu mužstvu chybí s ubývajícími silami trošku větší jiskra. „Náročnost turnaje je jasná. Tři zápasy ve čtyřech dnech, k tomu přelet z Česka do Finska... Fyzicky to nebylo snadné, tak to ale bývá i na mistrovství světa. Na hráčích jsem ale pořád viděl energii,“ ocenil Jalonen.

Těší ho, že Rusy nahradili v Euro Hockey Tour právě Švýcaři. „Je dobře, že jsou mezi námi. Hrají velice rychlý hokej,“ podotkl Jalonen.

Jan Košťálek se omlouvá českému brankáři Romanu Willovi poté, co svou chybou předznamenal rozhodnutí zápasu proti Švýcarsku
Jan Košťálek se omlouvá českému brankáři Romanu Willovi poté, co svou chybou předznamenal rozhodnutí zápasu proti Švýcarsku

Celkově byl s vystoupením na turnaji spokojený, ukázal mu, co chtěl a potřeboval. „Jako tým pořád rosteme, vyvíjíme se. I tenhle turnaj to ukázal. Druhý a třetí zápas jsme hráli jako tým mnohem lépe než ten první v Českých Budějovicích proti Švédům,“ těšilo Jalonena.

Ke čtyřbodovému zisku během zápasového víkendu a duelů s domácími Finy a se Švýcary pomohl brankář Roman Will, který opět potvrdil svou spolehlivost. Jalonen však odmítl mluvit o tom, zda je pro něho opora Pardubic nyní jedničkou z gólmanů působících v Evropě.

„Nechci hráče nějak řadit za sebe do nějakého žebříčku. Tady Roman odchytal dva zápasy, ve kterých se předvedl skvěle. Jsem rád, že ho mám v týmu,“ prohlásil Jalonen.

Zatím neprozradil, jak velké změny plánuje pro další turnaj, který za měsíc uspořádají Švýcaři. „Teď se o tom teprve začneme bavit, abychom postavili pro Švýcarsko nový tým. Během tří týdnů to musí být připravené. Budeme skautovat hráče a mluvit s nimi, uvidíme,“ uvedl Jalonen.

Góly

Domácí: 09:56. Smejkal, 13:00. Špaček

Hosté: 10:38. Ambühl, 37:31. Thürkauf, 60:20. Senteler

Sestavy

Domácí: Will (Langhamer) – Dvořák, Košťálek, Sklenička, Mozík, Ščotka (A), Kundrátek (A), Němeček, Jandus – Lenc, Špaček, Chlapík – Červenka (C), Kodýtek, Smejkal – Kousal, Poulíček, Zohorna – Zdráhal, Vitouch, Horký – Beránek.

Hosté: Genoni (Aeschlimann) – Kukan, Marti, Karrer, Geering, Rathgeb, Mi. Müller, Alatalo – Bertschy, Ambühl (C), Andrighetto (A) – Moy, Senteler, Hofmann – Rod (A), Thürkauf, Riat – Künzle, Ma. Müller, Eggenberger.

Rozhodčí

Heikkinen, Kaukokari – Mäkinen, Nurmio

Stadion

Návštěva

892 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud