7. února 2009 • 10:27

Švédy štve, že si Jágra neprověří

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jágrova nemoc s neschopenkou rozladila nejen české vedení a fanoušky, mrzutost hlásí i ze Švédska. „Je to škoda,“ tvrdí Bengt Ake Gustafsson, kouč Tre kronor. Ten si totiž chtěl ve Stockholmu ověřit nástroje, kterými lze Jágra zpacifikovat.



V rozhovoru pro list Sport Express švédský kouč popisuje, co mu na absenci čísla 68 nejvíc vadí.

Je to prosté. Gustafsson si chtěl ve Stockholmu ověřit nástroje, kterými lze Jágra zpacifikovat.

„Mít vítězství na Švédských hrách za cíl celé sezony, uvítal bych, kdyby Jágr za Čechy nehrál. Ale my se musíme dívat na věc s perspektivou mistrovství světa. A z toho pohledu by bylo lepší, kdyby tu Jágr byl. Plánovali jsme, že si tu vyzkoušíme způsoby, jak ho na ledě zneutralizovat,“ spřádal Gustafsson záměry.


Tu my nevyšly. Musí si počkat do Švýcarska, kde by se oba týmy měly srazit v osmifinálové skupině. „Už teď se ví, že Jágr pojede na šampionát. Při turnaji, jako máme nyní ve Stockholmu, je mnohem bezpečnější a jednodušší zkusit si na něj něco než na mistrovství světa,“ tuší kouč.

Jágrovy schopnosti moc dobře zná a ví, že i přes věk, blížící se 37 rokům, dokáže rozhodovat zápasy. „Má léta, ale i tak bude ve Švýcarsku jednou z hvězd mistrovství,“ je si Gustaffson jistý.

Ovšem pozor, i Švédové vyrukují s těžkotonážní zbraní. Veliteli švédské armády nedělá problém oznámit světu, že do sestavy počítá s Peterem Forsbergem. „Máme v rezervě neméně silný tah. Peter bude naším trumfem,“ nepochybuje kouč.

Vážně bude k dispozici švédská legenda, která už dvě sezony vytrvale marodí? „Určitě,“ neváhá s odpovědí vyhlášený programátor a projektant hokejových systémů.

„Jsme s ním v úzkém kontaktu. V současné chvíli úporně trénuje na domácím ledě s týmem MODO. Jeden z mých známých trenérů je mu nablízku, viděl na vlastní oči jeho přípravu. Pracuje nanejvýš srdnatě.“ Už brzy prý Forsberg „spáchá“ návrat na vrcholový led. Dělí jej od toho údajně jen pár dní.

„Sám Peter mě informoval, že příští týden naskočí do švédské ligy. Na mistrovství světa bude schopen dosáhnout vrcholu své formy. Zprávy o jeho návratu do reprezentace blahodárně působí na náš tým. Moji hráči z té zprávy měli radost. S odpovědí vůči Jágrovi jsme hotovi,“ usmál se Gustafsson.

Jeho družina prý dnes Čechy pokoří. Na třetí pokus to má vyjít. „V Moskvě na Channel Cupu jsme si dokázali, že můžeme hrát i proti nejsilnější české sestavě. Po individuální stránce nejsou Češi o nic slabší než Rusové, zato s improvizací mají trochu problémy. My hrajeme více systematicky, českému stylu se snáze přizpůsobíme než ruskému,“ pustil se kouč do porovnávání.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud