Ondřej Kuchař
7. března 2018 • 23:18

Pět plus do konce za řeči pro sparťana Ďalogu? Rozhodčí chybovali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon rozhodčích. Je to ta poslední věc, na kterou si může Sparta po druhém zpackaném výkonu (1:4) na libereckém ledě stěžovat. Přesto však stojí za pozornost to, že sudí Robin Šír ve středečním duelu chyboval a obránce Pražanů Marka Ďalogu za jeho vulgární slova ke své osobě ho vyloučil na pět minut plus do konce utkání. Takový trest však za tento přečin není možné uložit. Z přesilovky, která se vůbec neměla hrát, pak dal Liberec čtvrtý gól.



Frustraci si vybil nejhůř, jak mohl. Ve 43. minutě upadl bek Sparty Marek Ďaloga po souboji s libereckým Lukášem Dernerem na led. Jelikož se domníval, že šlo o faul, jel okamžitě rozhodčímu sdělit svůj názor. A udělal to pořádně od plic.

„Nechci ta slova říkat do mikrofonu, napsal jsem si je a dám je do zápisu o utkání. Byl hodně sprostý, opravdu hodně sprostý. Nemohl jsem to nechat být, za tohle jsem mu musel dát nejvíc, co jde, tedy pět plus do konce,“ vysvětloval pak sudí Robin Šír lavičce Pražanů.

Ať bylo vyjádření Ďalogy sebevíc hulvátštější, takový trest mu uložen být nemohl a neměl. Flastr s pětiminutovou výhodou přesilovky a k tomu vyloučení hráče do konce utkání lze totiž udělit pouze za faul, nikoli za nesportovní chování, jakého se Ďaloga dopustil. Správně měl slovenský obránce dostat dva osobní desetiminutové tresty, které by znamenaly i jeho konec v zápase Početní výhodu by Liberec neměl, hrálo by se dál pět na pět.

Tygři se pak v dlouhé nekončící přesilovce jednou trefili, na 4:0 zvýšil parádní ranou Marek Kvapil. Zatloukl tak poslední hřebíček do sparťanské rakve.

PRAVIDLO 116 – NAPADÁNÍ ROZHODČÍCH

DEFINICE: Pokus hráče nebo funkcionáře týmu přisvojit si pravomoc rozhodčího na ledě, znevážit nebo ponížit rozhodčího, zpochybnit jeho čestnost nebo schopnosti, nebo pokus se s rozhodčím fyzicky střetnout.

Odstavec 4. Osobní trest do konce utkání

1. Hráč nebo kouč mluví vulgárně, neuctivě nebo urážlivě směrem
k rozhodčímu na ledě… Osobní trest do konce utkání může být uložen bez nutnosti předchozího uložení menšího trestu.

Liberec - Sparta: Trest do konce zápasu! Ďaloga byl poslán do kabiny za nesportovní chování
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:12. Bakoš, 32:51. Bulíř, 33:09. Šmíd, 45:15. M. Kvapil

Hosté: 58:23. Pech

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Hosté: Aittokallio (48. Honzík) – T. Pavelka, Z. Michálek, A. Kulda, Ďaloga, Mikuš, T. Voráček, Piskáček – Řepík (A), P. Vrána (C), J. Hlinka – Kudrna (A), Pech, Buchtele – Jarůšek, Klimek, Říčka – Uher, Černoch, Pšenička.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

5 334 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud