Miroslav Horák
7. března 2018 • 22:48

Pešánův Liberec válí, kosí Spartu. Jen nechápu, proč u toho nejsou lidi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý 4920 diváků, ve středu 5334. Dohromady něco přes deset tisíc fanoušků na dvě úvodní utkání předkola extraligového play off v liberecké aréně. Nezlobte se na mě, ale je to až nevkusně málo. Co je za tím? Přesycenost příznivců Bílých Tygrů? To snad ne…



Ne, atmosféra zvlášť ve druhé bitvě se Spartou nebyla vůbec špatná. Ti, co došli, fandili, hulákali, pískali, tleskali. Všechna čest. Přesto bych čekal, že na play off, navíc proti těžkému rivalovi bude vyprodáno, a když ne vyprodáno, tak že zůstane jen pár sedaček opuštěných.

Liberecký kouč Filip Pešán, jeden ze stěžejních architektů libereckého progresu posledních let, po druhé vítězné bitvě s Pražany pravil: „Lidi v Liberci zažili dva roky finále, možná jsou teď trochu zklamaní. Ale já jsem vděčný za ty pravé fanoušky, kteří přijdou, i když hrajeme předkolo. Dnešní zápas ukázal, že je na co chodit.“

Pešán mluvil o zklamání z lidí v regionu, přitom bylo cítit, že je z toho zklamaný rovněž. Jeho Liberec prožil ukrutně těžkou základní fázi sezony, prohrával prakticky neprohratelná utkání, venku rozdal domácím bezpočet bodů, dlouho civěl dole, zkoušel všechno možné, včetně toho, že se pustil veřejně do svých lídrů. Až v cílové rovince dlouhodobé části to začalo klapat, všechno do sebe najednou zapadalo, tým se semknul a vrátil k podobě mančaftu z posledních dvou sezon. Konečně.

Horečku mezi tygřími fanoušky to přesto nevyvolalo. Ačkoli vstupní duel nevysílala televize, přišlo necelých pět tisíc skalních. Těch si v klubu váží, ale nejspíš teď přemýšlejí, proč ostatní zůstali doma a jak je tedy pozvat na další partie. Co víc udělat na ledě? To tedy nevím.

Na druhou stranu je fajn, že si v Liberci nepřikrášlují čísla jako leckde jinde. Hokejová extraliga zaznamenala rekordní návštěvnickou sezonu, jenže v řadě klubů si například započítávají do jednotlivé návštěvy i všechny vydané permanentky pro klubové partnery, na které se nechodí a tudíž je rekord zpochybnitelný.

Teď jde o všechno a zvlášť v Liberci je na co se koukat, je tu prostor na čerpání inspirace. Tak proč toho nevyužít? Nebo ještě jinak: všude dobře, tak proč být doma?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud