21. září 2008 • 19:40

Zlín zkrotil liberecké tygry

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólovou podívanou mohli vidět diváci v extraligovém utkání Zlína s Bílými tygry Liberec. Svěřenci trenéra Venery zvítězili 6:3 a udrželi si tak neporazitelnost na domácím ledě.



Hokejisté Zlína porazili Liberec 6:3 a v domácím prostředí ještě neztratili ani bod. O třetí zlínské výhře rozhodly čtyři proměněné přesilovky a hattrick útočníka Bedřicha Köhlera. Především první zlínský útok hraje ve skvělé formě, neboť zařídil pět ze šesti branek.

V úvodních minutách se obě mužstva jen pozvolna dostávala do tempa. V šesté minutě nebezpečně vypálil Balaštík, ale nastřelil pouze libereckého gólmana Fikrta.

Hlasy po utkání
Zdeněk Venera (Zlín): "Jsem spokojen, neboť máme tři body, nikdo se nám nezranil a dařilo se nám v přesilovkách.

Neříkám, že nebyly na naší hře nedostatky, ale celkově nám zápas vyšel.

První pětka dala pět branek, z čehož mám velkou radost. Přeji si, ať to vydrží co nejdéle."

Dušan Gregor (Liberec): "Takovým výkonem, jaký jsme předvedli na zlínském ledě, jsme nemohli uspět.

Gratuluji Zlínu k zaslouženému vítězství. Těžko můžu něco dalšího k utkání dodat.

Zlín nepodal v první třetině žádný skvělý výkon, ale naším slabým přístupem k utkání jsme soupeře zkrátka posadili na koně.

Domácí využili přesilovky a prakticky bylo po zápase."


Vzápětí měli hosté poprvé výhodu přesilové hry, neboť na trestnou lavici odešel Hlavačka, Zlín však pozorně bránil střední pásmo a Liberec se prakticky nedostal k přímé střele na Bieglovu svatyni.

V závěru oslabení si aktivně hrající Balaštík vynutil faul, vyloučen byl Harant a početní výhoda se naskytla i domácím. Zlínští hráči si však počínali podobně jako Severočeši, a tak skóre zůstávalo stále bez branek.

Ve 14. minutě vyzkoušeli pozornost libereckého gólmana Pšurný a Kollár. Hosté měli možnost otevřít skóre při vyloučení Pšurného, ale kapitán Severočechů Modrý jen rozezvučel pravou tyčku Bieglovy brány.

Byli to domácí, jež se dostali do vedení zásluhou využité přesilové hry. Prohřešek Blatného potrestal Köhler, který úspěšně tečoval Galvasovu střelu od modré čáry.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se zaskvěl skvělým semaforem Biegl po střele Klimenty. Zlínský gólman měl velké štěstí ve 24. minutě, když měl vyrovnání na své holi Pletka, v rozhodující chvíli mu však sklouzl kotouč z hole. Pověstné kroužení za brankou předvedl Leška, ale brankář Fikrt se nenechal vyvést z rovnováhy. Zlínský centr první řady kotouč za Fikrtovy betony neprotlačil.

Berani poté během necelých dvou minut dvakrát udeřili při přesilových hrách zásluhou elitní řady. Nejdříve dorazil kotouč za Fikrtova záda kanonýr Balaštík a po 16 sekundách potrestal prohřešek Jareše po ukázkové kombinaci svým druhým gólem v zápase Köhler.

Liberecký kouč Gregor si po této sprše raději vzal oddechový čas. Hosté zkorigovali nepříznivý stav zásluhou Vantucha po přesné střele z křídla. Zpět na tříbrankový náskok dostal domácí Kollár, který vstřelil při vlastním oslabení svůj premiérový gól v české extralize.

Hlavní hrdina zápasu útočník Köhler úřadoval i ve třetí třetině. Nejdříve ho fauloval vražením na mantinel Jiruš, který vedle dvouminutového trestu vyfasoval ještě osobní trest. Domácí nabídnutou přesilovku opět využili, když úspěšným střelcem byl sám Köhler, který zaznamenal hattrick a posunul se do čela tabulky extraligových střelců se šesti přesnými zásahy.

Domácí si třetí výhru na domácím ledě již nenechali vzít. Liberec nepříznivý stav zkorigoval zásluhou první využité přesilovky. Za rozhodnutého stavu viděli diváci ještě góly na obou stranách, nicméně o další výhře Zlína na domácím ledě nebylo pochyb. Domácí trenér Venera dostal k sobotním 51. narozeninám od svých svěřenců dárek v podobě tří extraligových bodů

RI Okna Zlín - Bílí Tygři Liberec 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky:
18. Köhler (Galvas, Leška), 28. Balaštík, 29. Köhler (Balaštík, Leška), 35. Kollár, 48. Köhler (Leška, Hamrlík), 59. Balaštík (Leška, Köhler) - 31. Vantuch, 53. Bartovič (Šachl), 59. S. Procházka (Plodek, Hunkes)
Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Pavlovič
Vyloučení: 7:8, navíc Jiruš (Liberec) 10 min.
Využití: 4:1
V oslabení: 1:0
Diváci: 3957
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Hlavačka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - M. Pšurný, Kollár, Rachounek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - Mokrejš, Rom. Vlach, Brunec
Liberec: Fikrt - Žabka, Jiruš, Zíb, Modrý, Harant, Jareš, Hunkes, Derner - V. Nedorost, Podkonický, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, S. Procházka - Vantuch, Rapáč, Špaček

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud