Zdeněk Janda
5. října 2008 • 15:01

Slavia má smlouvu s Rangers!

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boss Vladimír Růžička chce vybudovat ze „své“ Slavie úspěšný velkoklub. Včera k tomu udělal další krok, uzavřel smlouvu o spolupráci s týmem New York Rangers!



Brzy se tedy možná dočkáme nějakých zámořských hráčů i v týmu extraligového mistra.

Smlouvu o spolupráci podepsal včera chvíli před startem NHL právě Růžička a Glen Sather, generální manažer Rangers.

„Je to velmi čerstvé, zatím se k tomu nechci více vyjadřovat,“ reagoval slávistický kouč a generální manažer Vladimír Růžička. K podpisu kontraktu došlo v pražském hotelu Intercontinental, v němž výprava Rangers pobývá.

„Detaily nebudeme zveřejňovat. Každopádně se jedná o spolupráci nejen v oblasti hokeje, ale i na poli marketingu,“ uvedl vlivný zámořský agent Petr Svoboda, jinak Růžičkův blízký spolupracovník. A rovněž blízký kamarád Glena Sathera.

Takže právě Svoboda tuto významnou smlouvu zprostředkoval. Co přesně může spolupráce obsahovat?

Třeba i to, že by slavní Rangers mohli své hráče místo na farmu posílat do pražské Slavie. „A nejde rozhodně jen o to. Spolupráce se týká celé řady dalších věcí. Více bych ale k tomu teď nechtěl říkat,“ dodal Svoboda.

Slavia je extraligovým mistrem, disponuje v současnosti třetím největším rozpočtem v lize (145 milionů korun). Rangers si tenhle český klub vybrali ale především kvůli osobě Vladimíra Růžičky. Současný reprezentační kouč zanechal významnou stopu i v NHL, kde začínal v Edmontonu. A tam ho přivedl právě Sather.

Současný šéf Rangers v minulosti v Oilers dlouho úspěšně působil (čtyřikrát s klubem vyhrál Stanley Cup jako trenér, jednou jako generální manažer), necelou sezonu si v týmu zahrál právě i Růžička (1989/90).

Sather se byl na Růžičku předtím podívat i v Litvínově. A bylo to zrovna v době sametové revoluce v listopadu 1989.

„Přijeli jsme do Československa, abychom se podívali na Rosieho Růžičku. Ale jeho tým zrovna stávkoval, hráči jen tak jezdili s růžemi v ruce po ledě. Tak jsme se otočili a jeli domů... A to si vezměte, jak nám trvalo, než jsme se do toho Litvínova vůbec dostali! Byla hrozná vánice, všude sníh. Zničil jsem si polobotky, neměl jsem zimní boty...“ vzpomínal Sather v dřívějším rozhovoru pro deník Sport.

Není to poprvé, co v Česku nějaký klub bude spolupracovat s tím zámořským. V minulosti to byly třeba Sparta nebo Pardubice. Jenže žádný velký ohlas to tehdy nevyvolalo. Ovšem spolupracovat s Rangers, jedním z nejslavnějších klubů NHL, to už něco znamená.

Jedno je jisté: Růžička na střídačku Rangers neuteče. „Ne ne. Já zůstanu na Slavii,“ reagoval s úsměvem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud