2. dubna 2010 • 05:00

Nedvěd: Hašan je z gumy, snad má jen míň energie

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedvěd versus Hašek. To bude jeden z hitů druhé semifinálové série, která startuje zítra na východě Čech. Liberecký střelec má fazonu jako hrom, ve velké pohodě se cítí i pardubický veterán. „Doufám, že mu dáme nějaké góly. Ve čtvrtfinále proti Třinci mu první zápas moc nevyšel, ale pak chytil formu. V Liberci věříme, že se mu během pauzy rozpustila,“ přemýšlí Nedvěd s úsměvem.



S Haškem má veliké zkušenosti z NHL. Tam jej Nedvěd poznal na vrcholu sil. Avšak chválí ho i dnes. „Hašan je pořád obrovskej pojem. Proti Pardubicím nenastupuje nikdo rád jen proto, že stojí v bráně. Je to stále hráč, který dokáže sám vyhrát zápas,“ míní 38letý kanonýr.

Tvrdí, že z nejslavnějších dob toho tolik neztratil. „Pořád mi připadá, že je jak z gumy. Není to stejné jako před deseti lety, kdy byl v NHL naprosto bezkonkurenční. Ale stejně… Tehdy bylo až neuvěřitelný sledovat, co dokáže chytit. Hlavně v Buffalu. To byl tým jenom o něm. Kdyby ho Sabres neměli, nehráli play off. A s ním se přitom dostali až do finále Stanley Cupu proti Dallasu.“

Druhý gól v síti Dominika HaškaFoto Michal Beránek (Sport)


A co tedy Haškovi schází oproti dřívějšku? „Možná z něj už nečiší taková energie jako dřív, kdy sebou mlátil v brankovišti,“ reaguje Nedvěd.

Když má šátrat v paměti, jak se mu v NHL proti Dominátorovi vedlo, vzpomíná se mu příjemně. „Když jsem hrál za Pittsburgh, byl jsem až překvapenej, jak se mi dařilo. Ne že bych mu dával gól pokaždé, ale hlavně jednu sezonu mi to tam padalo. Naopak v Rangers skoro vůbec,“ usmívá se.

Nepochybuje, že s neunavitelným nezmarem v kleci jsou Pardubice silnější než loni. „Každopádně,“ praví bez váhání. „Bylo to krásně vidět právě s Třincem. Rozchytal se báječně, od druhého zápasu byla ta série především o něm.“

Při posledním vzájemném utkání mezi oběma mazáky došlo ke kontroverzi. Hašek za brankou zatarasil rozjetému Nedvědovi cestu, tomu nezbylo než do soka narazit a odejít pykat na trestnou lavici. Po utkání Nedvěd mluvil o Dominátorově vyčůranosti.

Radost libereckých hráčůFoto  Michal Beránek SPORT


Může nyní přijít drobná odplata? „Nemyslím si. Byl to takovej srandovní zákrok,“ vybavuje si centr. „Snažil jsem se mu vyhnout, Hašan toho využil a postavil se mi do cesty. Když teď bude hodně vyjíždět mimo branku, sudí to musí pečlivě posuzovat. V tom momentu se stává jedním z hráčů z pole. Jistě, nemůžeme ho faulovat, ale pokud vycestuje tři metry od branky, ať nikdo nepočítá s tím, že před ním budeme vyskakovat za mantinel, abychom se mu vyhnuli,“ zvedá trochu hlas.

K play off patří provokace. Pokud kdokoli „zajede“ do Haška, nenechá si to líbit a občas někoho majzne po hlavě. Může to být i součást liberecké strategie… „Nechci ventilovat naše záměry, ale pokud jde o tohle, není to jeden z prvků, který bychom chtěli aplikovat. On je dost zkušenej, spíš bychom na tom byli biti my. Podstatný bude najít správnou mušku a dávat góly,“ uzavírá Nedvěd.

Dominik HašekFoto Michal Beránek (Sport)


Liberec je na nohou, útok na titul nemusí být utopií. „S jídlem roste chuť,“ souhlasí. „Porazili jsme jednoho z největších favoritů. Proč bychom nemohli titul získat my? Euforie tady do určitý míry je, nelítáme však v oblacích. Pokud Pardubice neporazíme, zůstane nám jen hezká vzpomínka na Plzeň. A my chceme víc!“

Jen tak se porazit nenechají, na to si vsaďte. Liberec má v arzenálu slušné zbraně. „Náš herní projev, chtíč, touha po vítězství, která nás všechny strhla,“ vyjmenovává Nedvěd ty hlavní. „Plzeň poznala, že se proti nám evidentně špatně hraje. Teď musíme být ještě lepší, abychom mohli Pardubice srazit k zemi.“

Radost libereckých hráčů
Radost libereckých hráčů

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud