28. listopadu 2010 • 20:40

Nešťastný zápas: Kohn přišel o tři zuby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se smíšenými pocity dohrál dnešní extraligový zápas proti Plzni třinecký hokejista Ladislav Kohn. Dvěma přihrávkami pomohl Ocelářům po třech kolech k vítězství, jenže nešťastná teč protihráče a zásah pukem do tváře ho připravily o tři zuby.



Foto 

Kohn byl proti Plzni jedním z nejvýraznějších třineckých hráčů. V druhé části ho však potkala velká smůla: hokejka plzeňského obránce Modrého zcela nečekaně zvedla prudce vystřelený kotouč přímo do obličeje třineckého útočníka.

"Smůla. Člověk se nesmí bát jet před bránu, i když to někdy schytá," řekl po utkání Kohn novinářům. Po ráně přišel o tři horní zuby. "Dva jsou falešné, jeden vlastní. Když dostanete pukem, není to z pěny. Bylo to tak rychle, že nešlo zareagovat. Je to tak tvrdé, že ani chránič to nezachrání," uvedl Kohn.



Tahoun třinecké ofenzívy se přesto rychle vrátil na led. A v třetí části nezištnou přihrávkou na Semana vypracoval zlomový třetí gól, po kterém už Oceláři ovládli závěr utkání."

Snažili jsme dneska hrát trochu jednodušeji, protože Plzeň výborně napadá a je agresivní. Snažili jsme se to rychle dávat bekům a chodit hned do brány. V těch minulých třech zápasech nám trochu chybělo nasazení, proto jsem rád, že jsme to napravili a ukázali, že to umíme," prohlásil Kohn.

Jeden gól mohl dnes sám vstřelit, ale dnes mu zřejmě nebylo přáno: rozhodčí zapískal o zlomek sekundy dřív, než Kohn v úvodu druhé třetiny puk protlačil za gólmana Petra Přikryla. "Viděl jsem, že mu vypadl puk, šel jsem na dorážku, ale rozhodčí měl jiný názor. Myslím, že puk ještě nedržel. Smůla pro mě," řekl Kohn.

Podle něj bylo důležitým krokem k vítězství i ubráněné pětiminutové oslabení při vyloučení Lukáše Zíba v konci první třetiny. "Všichni hráli dneska hodně obětavě a v tom oslabení jsme si navzájem hodně pomáhali. Výborný zápas navíc odchytal Hamas (Hamerlík)," dodal Kohn.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud