18. října 2011 • 21:10

Derby začalo smutečně, slávisté vytáhli ke stropu Vašíčkův dres

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pietně začal nejsledovanější zápas 13. kola hokejové extraligy. Před úvodním buly derby mezi Slavií a Spartou byl ke stropu O2 arény vytažen slávistický dres s číslem 63, jenž v minulosti oblékal Josef Vašíček.



Tragicky zesnulý hráč, který přišel o život společně spolu s celým týmem Lokomotiv Jaroslavl, nastoupil v sešívaném dresu naposledy při výluce NHL v sezoně 2004/2005.

Už během první třetiny pak následovalo společné skandování hokejistova jména obou jinak znepřátelených fanouškovských táborů.

Fanoušci uctili památku tragicky zesnulého hokejistyFoto Pavel Mazáč (Sport)
Ceremonie se obešla bez delšího protahování. Sotva se stihli hráči obou mužstev srovnat na modré čáře, už začal hlasatel stručně vzpomínat na obrovitého rodáka z Havlíčkova Brodu. Poté celý stadion uctil jeho památku minutou ticha.

Při první komerční pauze pak rozvinul domácí kotel nápadité choreo, na němž se ze smuteční černé barvy vyjímalo pouze číslo 63 a sešívaná srdce. Gentlemenským gestem pak odpověděli i sparťané na druhé straně ochozů, kteří začali hokejistovo skandovat.

Pak se ovšem vrátila do vysočanské arény zpět atmosféra hodná tradičnímu extraligovému svátku, ve které nechybí ani nadávky směrem k soupeři. Chvíle oproštění od vzájemné averze však byla více než sympatická.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud