8. února 2012 • 17:40

Naštvaný Reichel: Ať se v Litvínově nad sebou zamyslí!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
35
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od dob Ivana Hlinky litvínovský klub nevyprodukoval lepšího hráče než Roberta Reichla (40). Olympijský šampion, trojnásobný mistr světa se před lety pustil do oživování hokejové bašty, nejprve jako sportovní manažer, předloni se postavil i na střídačku extraligového áčka. Celkem rychle však padl a z důležitých pozic byl odejit. Proti mocné klice ve vedení nedokázal bojovat. Na současnou litvínovskou truchlohru má jasný názor.



Ač to neřekne naplno a nejmenuje, i Reichel je přesvědčený, že hlavní podíl na propadu týmu a celého hokeje nese sportovní manažer Jiří Bubla a jeho klika. „Měli by se nad sebou zamyslet jiní lidé a ne jen vyhazovat trenéry. Ti, co tomu trošku rozumí, tak vědí, o čem je řeč.“

Podobně nedávno pro deník Sport promluvil i Vladimír Kýhos, kouč, odvolaný v první třetině probíhající sezony. O Bublovi prohlásil, že manažerskému řemeslu nerozumí, nezvládá ho.

Reichel, nyní trenér reprezentační šestnáctky, se dál považuje za litvínovského srdcaře, o to víc jej drásá způsob, jakým se v klubu pracuje.

„V mém bývalém klubu, to vám říkám na rovinu,“ zdůrazňuje Reichel, že s praktikami nynějších šéfů ostře nesouhlasí. „Byl to můj klub,“ řekne pro jistotu ještě jednou.

Play out je na blízku, tím pádem i hrozba baráže. Po slibném rozjezdu přichází kruté vystřízlivění. „Nebudu nikoho špinit, nikdy jsem to nedělal, ale je mi z toho smutno, Přeju si jediné. Aby Litvínov nespadl. Situace, ve které se nyní nachází, není dobrá. Na zápasy se chodím dívat a... Nebudeme si nic namlouvat, není to dobrý. Výměna trenéra vůbec nic neřeší, o tom jsem přesvědčený,“ diví se Reichel již druhému vyhazovu v sezoně, kdy Jiřího Kučeru v úterý nahradil Vladimír Jeřábek.

O zákulisí litvínovského průšvihu by mohl vyprávět hodiny, ale veřejně nechce. „Víc říkat nebudu,“ omluví se legenda Litvínova a českého hokeje.

Téma o litvínovské krizi čtěte ve čtvrtečním deníku Sport!

Reichel a Šlégr dávají divákům své poslední sbohem
Reichel a Šlégr dávají divákům své poslední sbohem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
35
Finále
Články odjinud


Články odjinud