Pavel Bárta
17. dubna 2012 • 18:35

Svaz chce širší baráž, kluby dál trvají na uzavření

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Revoluce dva měsíce před volbami nového vedení ČSLH nepřichází v úvahu, postoj svazu se nemění. „Jsme pro širší baráž,“ uvedl prezident Tomáš Král po dopolední schůzce se zástupci APK. Stejně neústupné jsou i kluby, které trvají na uzavření nejvyšší soutěže. Po vypovězení smlouvy se svazem však koncem května skončí jejich mandát na řízení extraligy. Zlom by mohla přinést jedině červnová konference.



„Byl by nesmysl pouštět se do velkých úvah, když naše volební období končí za dva měsíce,“ dodal svazový šéf Král. „Naše stanovisko je neměnné, jen zvažujeme, zda zavést model 4-2 nebo 2-2,“ pravil o modelu pro příští sezonu. Při prvním z nich by o účast v extralize bojovaly čtyři týmy z nejvyšší soutěže a dva z první ligy, při modelu 2-2 by obě soutěže měly v prolínačce po dvou zástupcích.

Vedení APK nadále prosazuje, aby stávající účastníci měli zaručený start v dalším ročníku. Jenže brzy ztratí pravomoc o nejvyšší soutěži rozhodovat. Jenže po vypovězení smlouvy se svazem brzy ztratí právo o soutěži rozhodovat. Takže ani nemá jak svůj záměr prosadit.

Řízení soutěže převezme ČSLH a hodlá při něm nadále uplatňovat řády a ustanovení vytvořená asociací klubů. Hodlá dodržet i smlouvu s marketingovým partnerem BPA, kterou má APK uzavřenou až do konce příštího ročníku. Ta však zároveň vyhlásila však nabídkové řízení na nového partnera, neboť většinu marketingových práv vlastní i nadále kluby. Výběr končí 23.dubna, po vyhodnocení se bude asociace zajímat i o názor svazu.

Předseda APK Stanislav Šulc přijde od nové sezony o svou funkci ředitele extraligy.Foto Barbora Reichová (Sport)
„Pokud se objeví finančně zajímavý a spolehlivý partner, máme stejný zájem, aby do hokeje vstoupil, bez ohledu na jméno,“ připustil Tomáš Král, který bude 16.června v Karlových Varech na volební konferenci obhajovat pozici prezidenta ČSLH. Jedině v případě vítězství jiného kandidáta lze očekávat změny i v systému nejvyšší soutěže. Její kluby se však nevyjádřily, jestli nominují vlastního uchazeče na prezidentskou funkci.

„Je to předčasné, zatím o tom neuvažujeme,“ uvedl prezident APK Ladislav Blažek. „Já osobně preferuji dohodu. Ale jakmile budu zahnán do kouta, přejdu do protiútoku. Náš další postup ale bude záležet názoru klubů,“ prozradil s tím, že příští jednání APK proběhne příští pátek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud