4. října 2012 • 22:33

Červenka řádil, ale nebodoval: Derby nám dodalo sebevědomí

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta slávistická dvojka byla opět k nepřehlédnutí. Roman Červenka a Vladimír Sobota si v derby se Spartou opět pohrávala s obránci soupeře, ale žádný bod z toho tentokrát nevykouzlila. „Prostě někdy přijde zápas, kdy člověk cítí, že i když dělá cokoliv, nespadne mu to tam,“ reagoval Červenka. Ale smutnit nemusel, jeho tým i tak vyhrál 3:2. „A to je přeci to hlavní,“ dodal Sobotka.



Jedna klička, rychlá přihrávka. Střela. Ale vedle. Nebo do výborného gólmana Neuvirtha. Nebo byla rána zblokovaná. Takhle včera vypadala hra obávaného zámořského dua.

„Hlavní je, že se prosadili ostatní. Nejde o nás, ale o body do tabulky,“ říkal Červenka, jenž stejně jako Sobotka měli v osobní statistice nulu. Ale tři bodíky v extraligové tabulce je hřály.

„Je super, že jsme to zvládli, zase nám to dodalo sebevědomí. Byla to důležitá výhra, teď máme delší dobu volno, takže můžeme v klidu zregenerovat a nabrat síly,“ vykládal útočník, jenž se po konci výluky vrhne do angažmá v Calgary.

„Je to o to cennější, že jsme uspěli i přesto, že Sparta vyměnila trenéry a to je vždycky takový impuls. Vyhráli jsme sice s odřenýma ušima, ale přece,“ pousmála se největší slávistická hvězda. Zároveň pochválila Tomáše Hertla, osmnáctiletého mladíka, jenž utkání rozhodl trefou v 58. minutě.

„Je velmi silný na puku, je vidět, že si věří. Hraje fakt dobře,“ říkal Červenka na adresu útočníka, kterého si při posledním draftu vybralo San Jose. V extralize se teď Hertl snaží od zámořských hvězd odkoukat co nejvíc. Od Červenky hlavně to, jak je silný na puku.

„Umí si ho podržet, pak přesně přihrát. V tom bych také chtěl být dobrý,“ přeje si Hertl. Třeba se ti dva jednou v NHL potkají.

Václav Sýkora na sparťanské střídačce v utkání se Slavií
Václav Sýkora na sparťanské střídačce v utkání se Slavií

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud