3. listopadu 2012 • 19:56

Zahořklé Budějovice: Vadí nám polehávání a ubrečenost sparťanů!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční porážka 4:5 v prodloužení na ledě Sparty, ale hlavně některé výroky vítězů, popudily českobudějovický tým. Hráče a vedení Mountfieldu naštvalo především vyjádření autora hattricku Petra Tenkráta, jenž svými slovy posuzoval zákrok Martina Hanzala na obránce Sparty Radka Philippa. „Jednalo se o likvidační zákrok,“ pronesl Tenkrát.



Reakce osočeného mužstva na sebe nenechala dlouho čekat. „Tyto jeho slova se nám vůbec nelíbí. Nechceme být nijak podráždění, ale upřímně nám vadí, jak Petr Tenkrát mluví do novin a jak podobně si hráči Sparty při utkání v čele s kapitánem Brošem stěžovali u rozhodčích,“ tvrdí Petr Sailer, sportovní manažer Mountfieldu, v oficiálním prohlášení.

V kabině Jihočechů po prohraném zápase panovala velká zlost. Dveře šatny zůstaly delší dobu zavřené. „Hráči museli takzvaně vychladnout. Jinak bychom riskovali nějaký postih za kritiku a ostrá slova bezprostředně po utkání. Hráči se hodně divili, co se na ledě dělo. Různá polehávání protihráčů na ledě po čistých střetech a po přerušení hry pak najednou bezproblémové vstání, to nás skutečně hodně žralo,“ označil Sailer chování sparťanů jinými slovy za simulování.

Sailer poukazuje na to, že jeho mužstvo hraje sice tvrdě, ovšem čistě. „Před sezonou jsme si určili nějaký směr, jehož součástí je také tvrdá hra do těla. Trenéři po hráčích vyžadují tvrdý, důrazný, ale zároveň ovšem čistý hokej. Jsme přesvědčení, že hrajeme v rámci pravidel, ale v žádném případě ne nijak zákeřně. A proto nám opravdu vadí určité stěžování si u rozhodčích a lidově řečeno ubrečenost sparťanských hráčů během pátečního utkání. Poškozuje nás to.“

Z tohoto důvodu vedení Mountfieldu zvažuje odvetné kroky. „V této chvíli nechceme reagovat bez nějakého uvážení, proto sportovní vedení klubu nejdříve prozkoumá určité situace u utkání na videu, a poté je případně předáme kompetentním orgánům,“ podotýká Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer klubu. „Vyjádříme se případně až ve chvíli, až budeme mít vše pečlivě zpracované a rozebrané na videu.“

Ze zmíněného střetu Hanzala s Philippem si budějovický útočník odnesl tržnou ránu v obličeji a lehký otřes mozku. Pětadvacetiletý statný centr tak přijde o účast na Karjala Cupu příští týden. „Martin se moc těšil. Strašně chtěl obléci dres české reprezentace. Ovšem dnes jsme jej oficiálně kvůli zranění museli omluvit,“ dodává manažer Sailer.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud