3. listopadu 2012 • 16:02

Kolo trenérských jatek: Po Jelínkovi končí i Kýhos s Pešoutem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři Vladimír Kýhos a Martin Pešout dnes byli odvoláni od extraligového týmu Karlových Varů. V nedělním derby s Litvínovem hokejisty Energie povedou kouč juniorky Karel Mlejnek a nový asistent Jaromír Kverka. Dvanácté mužstvo tabulky to oznámilo na svém webu.



"Důvodem jsou poslední výsledky A-týmu a postavení mužstva v tabulce. Naším cílem stále zůstává postup do play off," uvedl na oficiálním webu klubu generální manažer Miroslav Vaněk. Karlovy Vary prohrály své poslední čtyři extraligové zápasy a v tabulce jim patří dvanáctá pozice.

O pozici nového šéfa střídačky západočeský tým intenzivně jedná. Pro utkání s Litvínovem bude hlavním koučem trenér juniorského celku Mlejnek. "Během reprezentační přestávky pak budeme pracovat na definitivním obsazení postu hlavního kouče," dodal Vaněk.

Asistentem byl jmenován bývalý dlouholetý ligový útočník Kverka, jenž se už v sezoně 2009/10 na lavičku hlavního mužstva podíval. Po odvolání Josefa Palečka dělal v jednom zápase asistenta Mikuláši Antonikovi, shodou okolností také v podkrušnohorském derby. V minulých letech pracoval Kverka jako Mlejnkův asistent u juniorky, v této sezoně jako asistent Václava Eismanna u staršího dorostu.

Karlovy Vary se snažily v minulých dnech získat pro dobu výluky NHL zkušeného brankáře Tomáše Vokouna, jenž se měl k týmu připojit v pondělí. Podle deníku Sport však dvojnásobný mistr světa zatím do svého rodného města nedorazí, neboť se vyskytly problémy s pojistkou jeho dvouleté smlouvy s Pittsburghem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud