28. října 2013 • 11:33

VIDEO: Střelec Ton rozhodl proti mistrovi nechytatelnou pumelicí

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni o něm ví. Jeho klička do bekhendu je hokejovou smrtící zbraní! Tentokrát ale sparťanský útočník Petr Ton, aktuálně nejproduktivnější hráč extraligy, ze svého arzenálu ve včerejších nájezdech proti Plzni vytáhl jiný fígl. Nechytatelnou ránu pod horní tyčku. „Když se to trefí rychle a prudce, blbě se to chytá,“ řekl Ton o vítězném nájezdu, který přivál Spartě triumf 2:1.



Na penaltu se z tábora lídra extraligy rozjel jako první. Leckdo už si možná říkal, že to opět bude jeho tradiční blafák. Ale ne... „Zaslechnul jsem, že brankáře všichni upozorňují jen na ta moje bekhendová zakončení,“ přiznal po utkání Ton. Tentokrát tedy zvolil něco jiného. Gólmana Matěje Machovského přelstil přesnou ránou nad lapačku, která se ještě otřela o horní tyčku.

Petr Ton v nájezdech propálil Machovského a Sparta zvítězila 2:1
Video se připravuje ...

„Byl jsem dopředu rozhodnutý, že buď tentokrát pojedu do forhendu a když mi to nevyjede, vystřelím na lapačku. Což jsem taky udělal. Vím, že když se to trefí rychle a prudce, tak se to špatně chytá,“ vykládal pak 40letý veterán.

Schválně střílel nahoru, protože věděl, že plzeňský mladík v brance je v práci po ledě vynikající. „To ukazoval celý zápas, dole byl skvělý, má rychlé nohy. Už chvilku před koncem, kdy jsem měl gólovku, jsem to cpal nahoru, ale trefil jsem mu rameno. V nájezdu je to něco jiného, člověk si to může více připravit. Věřil jsem si. A když to takhle ještě cinkne o horní tyčku, špatně se to chytá,“ dobře věděl nejlepší střelec ve sparťanské historii.

Machovský byl během zápasu hlavní plzeňskou oporou, před penaltami mu dlouho radil Lukáš Mensator, zkušenější parťák. Machovský totiž strávil poslední tři sezony v zámořské juniorce, takže střelce až tak dobře neznal. „Každý nájezd se dá chytit. Rozebírali jsme to s Mensym, ale pak je to padesát na padesát, jestli ti hráči udělají kličku, nebo vystřelí,“ říkal pak 20letý brankář.

Sparta vyhrála pošesté v řadě a upevnila si vedení v tabulce.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 10. • 18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
1:2
ONLINE
27. října
18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 32:53. Pletka

Hosté: 45:57. Kumstát, . Ton

Sestavy

Domácí: Machovský – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Frolo, Mozík, Boháč – Straka J., Straka M., Indrák – Pletka, Lev, Kratěna – Sýkora J., Kašpařík, Duda – Petruška, Sýkora T., Dvořák

Hosté: Pöpperle – Piskáček, Kubát, Krejčík, Švrček, Philipp, Sičák, Hrbas – Ton, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Přibyl, Rachůnek – Simon, Bahenský, Forman – Chlapík

Rozhodčí

Turčan, Šindler – Flegl, Štofa

Stadion

ČEZ Aréna, Plzeň

Návštěva

5938 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud