Zdeněk Janda
27. října 2013 • 22:30

VIDEO: Prásk do hlavy! Sparťan Forman netušil, jaká bije...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze střídačky sledoval hru. A najednou prásk! Sparťanský útočník Miroslav Forman inkasoval ve 32. minutě zápasu v Plzni, v němž hosté vyhráli 2:1 po nájezdech, tvrdou ránu pukem do obličeje a na chvíli ztratil vědomí. Okamžitě k němu přispěchali lékaři a začali ho křísit. Byl to okamžik, který vyděsil nejen hráče, ale i fanoušky. Naštěstí všechno dobře dopadlo, po chvíli se Forman sám zvedl a odešel do kabiny. „Bude v pořádku,“ uvedl po utkání kouč Josef Jandač.



Třiadvacetiletý sparťan stál na střídačce opřený o mantinel. Vypáleného puku si nevšiml, takže se vůbec nesnažil uhnout. Pak přišla nečekaná rána ze strany do obličeje. Chvilku ještě stál, ale potom se skácel k zemi. Spoluhráči ho hned pohotově položili na lavici a zvedli mu nohy. Všimli si toho i rozhodčí, kteří už se chystali vhodit buly. Ale hru přerušili. A všichni sledovali ten šrumec na střídačce.

„Byla to velmi nepříjemná událost. Jsme rádi, že je zdravý,“ oddychl si po utkání spoluhráč Petr Kumstát. Když se Forman postavil na nohy a za doprovodu týmového lékaře odešel do kabiny, tak ho celý plzeňský stadion odměnil bouřlivým potleskem.

Miroslav Forman byl v zápase s Plzní bolestivě zasažen pukem do obličeje
Video se připravuje ...

Předtím ale všichni byli vyděšení. Stejně jako další spoluhráč Petr Ton. „Zezačátku jsem neviděl, co se stalo. Ale najednou kluci začali křičet: Doktora! Je to hrozně nepříjemné, v tu chvíli člověk neví, co se děje. Jsem rád, že to takhle dopadlo,“ říkal čtyřicetiletý veterán, jenž v nájezdech trefil vítězný gól.

„Miloš (Forman) už teď v kabině vypráví historky, v jaké byl euforii, když ho probrali a že vůbec nevěděl, co se stalo, jaká bije... Teď se tomu člověk zasměje, ale víme, že je to hrozně nebezpečné. Ten puk byl prudce vypálený. Jsme všichni moc rádi, že to takhle dopadlo,“ dodal nejlepší střelec Sparty v historii.

Sám Forman to nechtěl moc komentovat. „Příba (Přibyl) mi řekl, ať si dávám bacha, že bude skákat přes mantinel. Tak jsem se posunul a už jsem ji měl,“ vzkázal jen krátce přes Tomáše Zetka, mluvčího Sparty. Náladu po zápase už měl dobrou. Což je dobré zmanení, že s ním skutečně naštěstí není nic vážného...

Jeho tým válí, v Plzni přidal extraligovou výhru číslo šest v řadě a dál s přehledem vévodí extralize.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 10. • 18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
1:2
ONLINE
27. října
18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 32:53. Pletka

Hosté: 45:57. Kumstát, . Ton

Sestavy

Domácí: Machovský – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Frolo, Mozík, Boháč – Straka J., Straka M., Indrák – Pletka, Lev, Kratěna – Sýkora J., Kašpařík, Duda – Petruška, Sýkora T., Dvořák

Hosté: Pöpperle – Piskáček, Kubát, Krejčík, Švrček, Philipp, Sičák, Hrbas – Ton, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Přibyl, Rachůnek – Simon, Bahenský, Forman – Chlapík

Rozhodčí

Turčan, Šindler – Flegl, Štofa

Stadion

ČEZ Aréna, Plzeň

Návštěva

5938 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud