Zdeněk Janda
14. ledna 2014 • 23:00

Bednář to místo kulišárny zakukal. Pak soupeři pogratuloval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Když ty, tak já taky! V podobném duchu se odehrával souboj mezi Jaroslavem Bednářem a Martinem Bartekem při nájezdech atraktivního zápasu mezi Slavií a Libercem. Z minisouboje dvou elitních kanonýrů nakonec vítězně vzešel liberecký útočník, který rozhodl o vítězství 6:5. „Udělal to výborně. Já to naopak zakukal,“ kriticky se ohodnotil slávistický lídr. On se při rozstřelu trefil jenom jednou, kanón z Liberce dvakrát...



V první sérii se ani jeden z nich neprosadil. Stejně dopadli i další spoluhráči, proto na řadu přišel rozstřel. V hlavních rolích právě Bednář s Bartekem. Liberecký „sniper“ dal, na to domácí tahoun ještě stihl odpovědět.

Ale podruhé už ne. Liberecký gólman Marcel Melicherčík mu nastavil lapačku. A Bednář se „do pasti“ chytil... „Pěkně jsem to zakukal. On mi nastavil rukavici, já jsem mu to tam hodil, ani jsem nic pořádně nevyzkoušel. Nechal jsem se vycukat,“ zlobil se na sebe Bednář, kterého ale soupeř sportovně ocenil.

Bednář dal jeden nájezd ze tří, pak gratuloval brankáři soupeře
Video se připravuje ...

„On je to momentálně podle mě nejlepší hráč v extralize,“ vysekl mu poklonu Bartek, jenž dvakrát přelstil slávistického brankáře Adama Svobodu, který v ďábelské přestřelce po pěti gólech vystřídal Dominika Furcha. A potom byl hlavní oporou. Chytil v úvodu tři nájezdy, včetně Bartekova pokusu. Ale když šlo potom do tuhého, dvakrát už kapituloval.

„Byl trpělivější,“ musel uznat Svoboda. „Já ho dobře znám z Pardubic. To je frajer, který když dostane při zápase sekundu čas, ihned dá gól. Má neuvěřitelné zápěstí. Při těch nájezdech mi to tam dvakrát hvízdnul. Když mu člověk nechá malinko prostoru a on to trefí, tak s mou postavou je to pak nechytatelné,“ popisoval Svoboda.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu a Bartekův vítězný nájezd

SESTŘIH: 47. kolo hokejové extraligy, Slavia - Liberec 5:6 po sam. nájezdech
Video se připravuje ...

Jeho protějšek Melicherčík nakonec vyšel ze zápasu vítězně. Když lapil poslední Bednářův pokus, slávistický útočník se k němu uznale sklonil. A sportovně mu pogratuloval. „Nájezdy jsou sice vabank, ale dva jsem nedal, jsem zklamaný. Hlavně ten první jsem podělal,“ dodal Bednář.

Liberec přišel v zápase o vedení 2:5, přesto nakonec slavil. Slavii porazil po penaltách už potřetí v řadě. „A to už není náhoda,“ připustil slávistický kouč Vladimír Růžička.

Bartek proměnil rozhodující nájezd, když překonal Svobodu
Bartek proměnil rozhodující nájezd, když překonal Svobodu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud